I dvije godine nakon smrti, David Bowie je i dalje u centru pažnje. Osim aktualne vijesti kako kultni filmski klasik “Labyrinth” iz 1986. dobiva reizdanje te da će se prikazivati u određenim kinima diljem svijeta 29. travnja i 1. i 2. svibnja, trenutno je u igri još nešto povezano s ovim legendarnim glazbenikom.

U New Yorku su predstavili metro kartice s Bowiejevim likom koje su dostupne svima u nekoliko različitih dizajna na stanici Broadway-Lafayette, svega nekoliko kvartova od SoHo četvrti gdje je proveo dio svoga života. Kartice iznose 6.50 dolara te su ograničene minimumom od dvije vožnje.

Muziku podržava

Ipak, nisu samo metro kartice u pitanju – još veća zanimljivost je što su čitavu gorespomenutu metro stanicu transformirali u nešto zaista posebno, lokaciju koja je kompletno uređena njemu u čast.

Naime, reklame za ogromnu izložbu ‘David Bowie Is’ koja se trenutno nalazi u bruklinškom muzeju, ukrašavaju metro stanicu, dok je s vanjske strane ogromni mural. Iako se reklamira sama izložba, u pitanju je i svojevrsni ‘hram’ koji je Bowie sasvim zasluženo dobio.

Svakako vrijedi spomenuti kako je New York ovakve nešto drugačije kartice uveo još prošle godine kada su predstavili Lynchove Twin Peaks kartice.

Bowie is here 👍💥⚡️⚡️⚡️#davidbowie

A post shared by Vergne Isabelle (@isabelvergne) on

Good job, Spotify #subwayjams #davidbowie

A post shared by Stephanie Black (@stephaniejblack) on

572 Shares
Muziku podržava