Neuspjeh Stonesa u Indiji

1759

The Rolling Stones nisu uspijeli rasprodati svoje prve koncerte po Indiji – izgleda da mladi ljubitelji glazbe jednostavno nisu za njih zainteresirani! Kao dio “World Licks” turneje, u sklopu koje su vec odsvirali pedesetak koncerata po SAD-u i Australiji, Stonesi imaju zakazane nastupe u Bangaloreu i Bombayu.

Svoju turneju po Indiji su pomakli za gotovo tjedan dana unaprijed, nakon što su otkazali koncerte u Hong Kongu zbog pojave atipične upale pluća (SARS) koja hara Dalekim Istokom.

Unatoč izvještajima o velikom uzbuđenju koje je vladalo zbog njihovih nastupa u Indiji, karte za oba koncerta nisu rasprodane. Mladi obožavatelji opravdavaju činjenicu izgovorom da Stonesi nisu uživali medijsku popularnost u Indiji kakvu su imali npr. Pink Floyd i Dire Straits. Mogu se čuti i takvi komentari koji tvrde da će mnogi doći na koncert kako bi pogledali show, ali ne i poslušali muziku Stonesa.

Procjenjuje se da je samo 20% publike pravih obožavatelja Stonesa, od kojih je većina starija od 50 godina. Show uključuje digitalne video zidove, zvučni sistem od 240.000 watta, specijalne efekte i stotine svjetala koji su dio zaslijepljujućeg light-showa, a sve je to doplovilo do Indije u osam kontenjera, zajedno sa samostojećom pozornicom.

Muziku podržava