Zucchero stiže u Zagreb: Promjena datuma koncerta

  1812

  Anselmo Fornaciari, odnosno, Zucchero, kreće na turneju po Europi 6. lipnja 2020. godine koncertom u Glasgowu, a završava 5. prosinca 2020. u Zurichu. Koncert u Zagrebu trebao je održati 29. listopada 2020. godine, ali će koncert ipak biti 8. prosinca 2020. godine u Lisinskom.

  Kako poručuju iz organizacije, turneja je produkcijski poprilično zahtjeva pa je bilo nužno pomaknuti termin na prosinac. Kupljene ulaznice vrijede i za novi datum koncerta, 8. prosinca, dok je povrat ulaznica moguć na prodajnom mjestu na kojemu su ulaznice kupljene.

  Zucchero će po prvi puta nastupiti u Lisinskom te počastiti publiku svojim hitovima, kao što su Senza Una Donna, Baila, Così Celeste, Cuba Libre, Everybody’s Got To Learn Sometime, Diavolo In Me, Il Volo, Miserere ili Diamante.

  Muziku podržava

  Inače, 8. studenog objavio je album “D.O.C.”. Jedan od najvoljenijih talijanskih glazbenika prodao je više od 60 milijuna nosača zvuka u karijeri, bio je prvi umjetnik sa Zapada koji je nastupio u Kremlju nakon pada berlinskoga zida, a njegov nastup u Havani 2012. godine ispred 80 000 posjetitelja smatra se najposjećenijim koncertom stranog umjetnika na Kubi za vrijeme embarga.

  U više od tri desetljeća dugoj karijeri, Zucchero je surađivao s glazbenicima raznih žanrova, kao što su Bryan Adams, The Blues Brothers, Bono, Jeff Beck, Eric Clapton, Joe Cocker, Elvis Costello, Miles Davis, Peter Gabriel, John Lee Hooker, BB King, Mark Knopfler, Brian May, Luciano Pavarotti, Iggy Pop, Queen, Alejandro Sanz, Sting te Ray Charles koji je oduševljeno izjavio: “Zucchero je jedan od najboljih blues glazbenika na svijetu!”

  Godine 2016. objavio je album “Black Cat” koji je premijerno izveo na spektakularnom koncertu u Areni u Veroni kao uvertiru u nadolazeću svjetsku turneju koja broji preko milijun posjetitelja u 611 gradova, 67 zemalja i 5 kontinenata.

  Impresivan je to dokaz velikog uspjeha popraćenog neprocjenjivom kvalitetom izvedbe, koji je nastavljen objavom kompilacije najvećih hitova – “Wanted – The Best Collection”, koja slavi njegovih trideset godina u glazbi.

  Ulaznice za ovaj glazbeni spektakl mogu se nabaviti po cijeni od 210, 280, 350, 420 i 490 kn na www.lisinski.hr te blagajni Dvorane.

  Muziku podržava