Žedno uho organizira turneju Terranea po Zagrebu

  6216

  Swans + James Blackshaw

  120Kn – 150Kn
  Datum i vrijeme: Ponedjeljak, 23.5.2011. @ 21:00
  Mjesto održavanja: Pogon Jedinstvo Zagreb , Trnjanski nasip bb

  U sklopu promotivnih aktivnosti za premijerno izdanje šibenskog glazbeno-ekološkog festivala Terraneo, uz asistenciju bratskog mu Žednog uha, odradit će promotivnu turneju kroz pet zagrebačkih dvorana u kojima će nastupiti neka od najznačajnijih suvremenih glazbenih imena.

  Turneju će 12. svibnja (četvrtak) otvoriti američki indie rockeri Mercury Rev u Kinu SC. Od izrazito eksperimentalnih i psihodeličnih početaka krajem osamdesetih, ova je grupa s vremenom u svoj izraz ubacivala sve više elemenata popa što je u konačnici rezultiralo albumom “Deserter’s Songs” kojim su ostvarili i značajan komercijalni uspjeh.Ne čudi stoga da su se na sve većem valu izvođača koji rade specijalizirane turneje na kojima u cijelosti sviraju ključna izdanja svoje karijere, Mercury Rev odlučili za “Deserter’s Songs” čije nas luksuzno reizdanje očekuje 16. svibnja.Cijena ulaznica u pretprodaji je 140 kuna, a na ulazu 170 kuna.Dva dana kasnije, u subotu 14. svibnja, u KSET-u nastupaju britanski Crippled Black Phoenix koje mnogi opisuju kao post-rock supergrupu nastalu kroz suradnju članova Iron Monkey, Electric Wizard, Mogwai, Gonga te mnogih drugih više ili manje poznatih grupa.Prošle su godine objavili album “I, Vigilante”. Cijena ulaznica u pretprodaji iznosi 65 kuna, a na ulazu 80 kuna.Teatar &TD ugostit će u ponedjeljak, 23. svibnja, grupu Swans – jedan od najutjecajnijih američkih bendova osamdesetih i predstavnike noise-rocka – predvođene Michaelom Girom koji ih ponovno okupio prije godinu i po, a rezultat je novi album “My Father Will Guide Me Up a Rope to the Sky”, te gotovo neprekinut niz koncerata za koje posjetitelji kažu da su jedno od najintenzivnijih audio-vizualnih iskustava koje su ikada doživjeli.

  Kao support act nastupit će James Blackshaw, a cijena ulaznice za Swans i Blackshawa iznosi 120 kuna, odnosno 150 kuna na ulazu.

  Muziku podržava

  24. svibnja, također u Pogonu Jedinstvo nastupit će Animal Collective i Teengirl Fantasy. Dvije i pol godine nakon premijernog gostovanja i na krilima hvaljenog albuma “Merriweather Post Pavilion“, Animal Collective ponovno pred zagrebačkom publikom.

  Treba naglasiti kako će im ovo biti jedini koncert u široj regiji za koji je potrebno u pretprodaji izdvojiti 140 kuna, a na ulazu 170.

  Za sam kraj ostavljen je The Jon Spencer Blues Explosion koji će nastupiti 5. lipnja u Tvornici kulture.

  Kad je početkom devedesetih Jon Spencer, nekadašnji gitarist i pjevač grupe Pussy Galore, zajedno s gitaristom Judahom Bauerom te bubnjarom Russellom Siminsom pokrenuo ovaj garage-blues-punk trojac, teško da je netko mogao i naslutiti kakvu će bitnu ulogu odigrati u rock’n’rollu devedesetih kada su se nametnuli, ne samo kao jedan od vodećih nezavisnih bendova s kraja prošlog, već i kao bend koji je utabao stazu za niz novih imena koja su isplivala u novom tisućljeću, među kojima su zasigurno najpoznatiji The White Stripes i The Black Keys.

  Također, ne treba smetnuti s uma da se tijekom devedesetih uz Blues Explosion redovito ljepila etiketa ‘najboljeg živog benda na svijetu’ što su i demonstrirali na svom jedinom zagrebačkom koncertu prije 6 godina (Spencer nas je posljednji put posjetio 2009. godine s grupom Heavy Trash).

  Ulaznice za sve koncerte možete kupiti u pretprodaji u glazbenoj knjižari Rockmark i Dirty Old Shopu, a više informacija o festivalu Terraneo potražite na Terraneofestival.com.

  Muziku podržava