The New Power Generation svira Princeu u čast

  The New Power Generation Celebrating Prince @ Tvornica

  150kn
  Datum i vrijeme: Nedjelja, 15.12.2019. @ 0:00
  Mjesto održavanja: Tvornica kulture Zagreb , Šubićeva 2

  Više nikad nam se neće ukazati prilika da vidimo Princeov koncert (osim ako se ukaže na hologramu, do čeg je trebalo doći prošle godine na Super Bowlu), ali ćemo zato imati priliku poslušati svirku Princeovog benda The New Power Generation u Tvornici Kulture.

  The New Power Generation
  foto: The New Power generation

  Neponovljivi Prince napustio nas je u travnju 2016. godine, nakon čega su članovi The New Power Generationa počeli ponovno svirati, njemu u čast. Bend je probudio klavijaturist Morris Hayes, koji je godinama bio Princeov čovjek od najvećeg povjerenja.

  Inače, The NPG bio je prateći bend Princeu od 1990. do 2013. godine, kada je njihovu ulogu preuzeo 3rdeyegirl. Izraz “Welcome to the New Power Generation” prvi put je iskrorišten u uvodnoj pjesmi Princeovog albuma iz 1988. godine “Lovesexy”, u pjesmi koja nosi naziv “Eye No” (“👁 No”). Dvije godine kasnije, NPG iskoristio se za naziv benda.

  Muziku podržava

  Što se tiče odnosa između Morrisa Hayesa i Princea, korijeni njihovog odnosa sežu do 1982., kada je Hayes bio na Princeovom koncertu u Arkansasu. Ipak, tada se nisu upoznali, do toga je došlo tek deset godina kasnije, kada su se upoznali u Princeovom Glam Slam clubu, gdje je Hayes svirao. Princeu se dopalo što je vidio i čuo, stoga je Hayesa pozvao da se pridruži TNPG-u. Od tog trenutka postao je desna ruka Princeu, a kasnije je Hayes postao i glazbeni direktor Princeu. Tu je ulogu imao 12 godina.

  Random fun fact o Princeu i The NPG-u (od random informacija glava ne boli). Na turneji 1995., Prince i The NPG prodavali su kondome “Purple Raincoats”.

  The New Power Generation
  foto: Pinterest

  Presjek Princeovih hitova u izvedbi njegovog bivšeg benda The New Power Generation moći će se poslušati 15. prosinca u Tvornici Kulture. Koncert se održava u sklopu programa Musicology Barcaffe Sessions, a čiji je jesenski dio sezone otvorila glazbenica Hindi Zahra. Ulaznice možete kupiti putem Entria. Do jeftinijih ulaznica možete preko FanCluba Muzike.hr.

  Muziku podržava