The Boomtown Rats, predvođeni Bobom Geldofom, dolaze u Halu

  307

  The Boomtown Rats

  180kn – 220kn
  Datum i vrijeme: Subota, 14.3.2020. @ 0:00
  Mjesto održavanja: Hala Zagreb , Heinzelova 96a

  The Boomtown Rats bit će prvo strano ime u novom zagrebačkom koncertnom prostoru Hala, gdje će nastupiti 14. ožujka. Malo je osoba kojima na početku radnog tjedna nije nekada odzvanjalo glavom “I Don’t Like Mondays”, najpoznatija pjesma ovog irskog new wave/punk benda, koji je predvođen Bobom Geldofom. On je najpoznatiji po osnivanju supergrupe Band Aid, po pjesmi “Do They Know It’s Christmas?”, a fanovi Pink Floyda mogli su gledati njegovo glumačko ukazanje u filmu “Pink Floyd – The Wall”, u kojem je glumio protagonista Pinka. Osim što je ostavio značajan trag u glazbi i što je bio neumorni aktivist, Geldof je i nositelj ordena Reda Britanskog Carstva.

  Bend se “rodio” u Dublinu 1975. te su do raspada 1986. bili značajno ime punk i novovalne scene. Iza sebe imaju šest albuma, od kojih su najveći uspjeh imali s “A Tonic For The Troops”. Na njemu se nalazio singl “Rap Trap”, što je prvi singl irskog benda koji je zasjeo na prvo mjesto britanske ljestvice. Originalnu postavu benda činili su Bob Geldof, Garry Roberts, Johnnie Fingers, Pete Briquette, Gerry Cott i Simon Crowe. Bend se nakon raspada ponovno okupio 2013., ali bez Fingersa i Cotta. Ove se godine očekuje njihov sedmi album “Citizens of Boomtown”, nakon čak 36 godina pauze sa snimanjima albuma.

  Muziku podržava

  Kao što je navedeno, The Boomtown Rats održat će koncert u novoj zagrebačkoj multimedijalnoj dvorani Hala, na adresi Heinzelova 96a. Karte za koncert mogu se do 14.2. kupiti po cijeni od 180 kn, od 15.2. do 13.3. za 200 kn, a na dan koncerta biti će 220 kn. U prodaji su i paketi od 2 ulaznice i parkirno mjesto unutar dvorišta Hale po cijeni od 380 kn.

  Službena prodajna mjesta su Tvornica kulture, Aquarius shop. Dancing Bear, Dirty Old Shop, Rockmark, prodajna mjesta Entria te putem web stranice Entria. Povoljniji ulov karata moguć je na našem fanclubu.

   

  Muziku podržava