Reunion The Boomtown Ratsa

Muzika.hr
737

Legendarni irski punk/new wave bend predvođen Sir Bobom Geldofom svoj
prvi nastup nakon punih 27 godina izbivanja održat će na
ovogodišnjem izdanju britanskoga Isle Of Wight Festivala koji će se
održati u Seaclose Parku u Newportu na Otoku Wight između 13. i 16.
lipnja.

Ratsi će biti headlineri posljednjeg dana.Osnovani u Dublinu 1975. godine, The Boomtown Rats prve britanske nastupe odrađivali su kao predgrupa za bendove The Ramones i Talking Heads te uz bendove Sex Pistols, The Clash, The Jam i The Stranglers bili jedni od najistaknutijih predstavnika tadašnje britanske i irske punk scene.

Bili su jedan od najvećih bendova kasnih ’70-ih i prve polovice ’80-ih godina prošloga stoljeća s nizom Top 10 hitova i platinastih albuma koji su ih doveli do osvajanja nagrada BRIT-Awards, Ivor Novello Awards i Grammy Awards.

Muziku podržava

“Ponovo svirati s Ratsima i iznova izvoditi te odlične pjesme bit će opet uzbudljivo. Bili smo nevjerojatan bend i mislim da je pravo vrijeme za naše ponovno okupljanje i vraćanje natrag u Boomtown. Također, oduvijek sam volio nastupati na Isle Of Wight Festivalu na kojem sam još kao dijete znao provoditi svoje dobre odnosno loše dane” oduševljeno je izjavio Geldof.

Bend se raspao 1986. godine nakon nastupa na koncertu Self Aid kojim se pokušalo podići svijest o problemu nezaposlenosti u Irskoj, a na kojem je nastupilo mnogo irskih zvijezda rocka.

Geldof se nedugo zatim otisnuo u samostalnu karijeru i nastavio baviti svojim dobro poznatim humanitarnim radom.

Osim The Boomtown Ratsa na Isle Of Wight Festivalu također će nastupiti The Stone Roses, The Killers, Bon Jovi, Paul Weller, Emeli Sande, Ke$ha, Ben Howard, Bloc Party, Ellie Goulding, fun., Blondie….

Muziku podržava