Proslavite rođendan Bob Marleyja uz Brain Holidays

  1521

  Brain Holidays

  35Kn – 45Kn
  Datum i vrijeme: Subota, 5.2.2005. @ 20:00
  Mjesto održavanja: Tvornica kulture Zagreb , Šubićeva 2

  U nedjelju 6. veljače 2005. godine navršava se 60. obljetnica rođenja najvećeg i najvažnijeg reggae autora i izvođača Bob Marleyja. Tim povodom zagrebački roots-reggae sastav Brain Holidays dan prije, 5. veljače, u Tvornici će održati koncert i reggae party pod imenom “Happy 60th Birthday To Bob Marley” s kojim će publiku podsjetiti na najbolje i najljepše pjesme velikog Marleyja, ali i predstaviti nekoliko vlastitih pjesama, te nastaviti ovosezonski niz reggae koncerata u Tvornici i Zagrebu.

  Sedmočlana grupa Brain Holidays osnovana je u ljeto 2000. godine u Primoštenu, a prvi live nastup održala 13. svibnja 2001. godine u povodu dvadesete obljetnice smrti Bob Marleya. Godinu kasnije su pobijedili na hrvatskom natječaju za festival Rock Otočec na kojem su imali zapažen nastup. Početkom 2003. godine nominirani su i za Crnog mačka u kategoriji najveće nade, a u ljeto iste godine sviraju i na Open Air festivalu u dvorištu zagrebačkog Studentskog centra. U ljeto 2004. s uspjehom nastupaju na reggae festivalu Soča Reggae Riversplash na kojem su headlineri bili Julian Marley i Culture.

  U prve tri godine postojanja Brain Holidays definitivno su stekli status zagrebačke klupske atrakcije i velike domaće nade reggaea i srodnih glazbenih stilova. Podsjetimo da je njihovom posljednjem koncertu u Pauku u proljeće 2004. prisustvovalo preko 1000 posjetitelja što je za bend bez ijednog objavljenog albuma pravi presedan, te da su Brain Holidays uspješno nastupili i na velikim open-air pozornicama poput one na koncertu Radija 101 na Trgu bana Jelačića.

  Prije i poslije koncerta publika uživati u probranim reggae klasicima s ‘gramofona’ Brain Holidays Sound Systema kojeg čine DJ-i Marcus G., Mandragora i Soljah. Ulaznice u pretprodaji (Dancing Bear, Dallas, Kingston, Smart Shop, Orfej, Purgeraj, Tvornica) koštaju 35 kuna, a na ulazu u klub 45 kuna.

  Muziku podržava