Povratak Wolves In The Throne Room u Zagreb

  Nakon šest godina, u Zagreb se 15. studenog vraćaju američki ekscentrični black metalci Wolves In The Throne Room. Nastupom kod nas ujedno i otvaraju europsku turneju, službeno nazvanu ‘Thrice Woven’, na kojem će predstaviti i novi, istoimeni album.

  Prvi studijski album “Diademof 12 Stars” (2006.) bio je ključan za predstavljanje rušenja pojmova i navika black metal glazbe. Postavili su jedan zanimljiv miks melankolične i psihodelične kaskadijske atmosfere (elementi prirode, poput bendova Liturgy, Agalloch…).

  Taj album ih je svrstao u jedne od najcijenjenijih bendova u ekstremnoj glazbi. Neupitan je utjecaj norveških velikana black metal glazbe poput Emperora i Burzuma, no u samom startu su odbacili vizualne black metal elemenate poput corpsepainta i sotonizma.

  Muziku podržava

  U svojoj glazbi uspijevaju spojiti black metal, crust, indie rock i ambijentalnu glazbu, a iza sebe imaju šest studijskih albuma, od koji je posljednji, nadolazeći “Thrice Woven“, planiran za 22. rujna.

  Braći Weaver ove se godine na gitari pridružio i novi član, Kody Keyworth, a najavljeni album trebao bi bend vratiti na “stare staze”, pa bi se između redaka dalo pročitati da će se bend koncertno držati starijih pjesama.

  Kao predgrupa nastupit će belgijski black metal trio Wiegedood. Iza sebe imaju dva studijska albuma. Prvi “De Doden hebben het goed” iz 2015. i ovogodišnji nastavak “”De doden hebben het goed II”, koji će ujedno i predstaviti zagrebačkj publici.

  Ulaznice po cijeni od 85 kuna u pretprodaji i 100 kuna na dan koncerta mogu se kupiti u Vintageu i Dirty Old Shopu.

  Muziku podržava
  Stisni