Partibrejkersi i Babilonci nova imena INmusica

  2547

  6. T-Mobile INmusic festival: Arcade Fire, Jamiroquai…

  440Kn
  Datum i vrijeme: Utorak, 21.6.2011. @ 17:00
  Mjesto održavanja: Otok hrvatske mladeži Zagreb , Jezero Jarun

  Nizu već najavljenih imena za ovogodišnji T-Mobile INmusic festival koji će se 21. i 22. lipnja održati u Zagrebu, pridružili su se Partibrejkersi i Babilonci.

  Velikani garažnog rock’n’rolla bivše Yu rock scene Partibrejkersi osnovani su 1982., a od aktualnih izdanja benda tu su drugi live album “Krš i Lom” te monografija “Srce kuca tu je“. Ovo im je prvo gostovanje na INmusic festivalu.

  Festival će ugostiti i Babilonce, bend/projekt legendarnog Zdenka Franjića, osnivača nezavisne kuće Slušaj najglasnije!, pod čijom etiketom je u posljednjih 20 godina izdano više od 300 albuma iz cijelog svijeta.

  Muziku podržava

  Zdenko Franjić, često nazivan i dobrim duhom undergrounda, poznat je kao prvi nezavisni izdavač s ovih prostora, zaslužan za objavljivanje albuma Majki, Overflowa, The Bambi Molestersa, Satana Panonskog, Goribora, Damira Avdića i mnogih drugih bendova koji su u međuvremenu ostvarili status priznatih glazbenika.

  Uz to, pokretač je nezavisne naklade knjiga “Bratstvo Duša” u kojoj se nalaze knjige pjesama Satana Panonskog, Aleksandra Stojkovića, kao i roman Pitija iz Goribora, Damira Avdića, Loua Profe te idejni začetnik kompilacije “Bombardiranje New Yorka”, koja je od svog prvog izdanja s kraja osamdesetih, pa sve do danas doživjela čak 14 izdanja te pružila značajan proboj brojnim domaćim bendovima na svjetsku scenu.

  O Zdenku Franjiću snimljen je i dokumentarni film pod nazivom “Oči u magli“, koji osim razvoja Franjićeve karijere, prikazuje i rijetke arhivske snimke s koncerata Majki i Satana Panonskog.

  U njegovom bendu Babilonci povremeni postav čine i Goriborov vokal Aleksandar Stojković St, Hrvoje Stančina – Hrc, koji vodi glavnu produkcijsku riječ u bendu te Robert Bušić – Buš, inače frontman prve postave Kojota. Glazba koju sviraju može se opisati kao zanimljiva mješavina kraut-rocka, elektronike, duba, psihodelije, trip-hopa i reggaea.

  Muziku podržava