Kreće drugo izdanje Aj Cha festivala – slavlje za Dina Dvornika

  286

  Aj Cha Festival 2018: Noa & Funkblasters

  /
  Datum i vrijeme: Četvrtak, 16.8.2018. @ 21:00
  Mjesto održavanja: Splitska Riva Split

  Aj Cha Festival 2018: Psihomodo pop

  60Kn
  Datum i vrijeme: Petak, 17.8.2018. @ 0:00
  Mjesto održavanja: Bedem Cornaro

  AJ Cha Festival 2018: Dubioza kolektiv

  80Kn
  Datum i vrijeme: Subota, 18.8.2018. @ 0:00
  Mjesto održavanja: Staro Hajdukovo igralište Split , Podgorska ulica 12

  Konačno je stigao Splićanima dugo iščekivani 16. kolovoza i početak Aj Cha Festivala. Što  znači da su pred nama 3 dana slavlja Dina Dvornika i njegove ostavštine uz kolege mu s glazbene scene.

  Prvi dan: Noa & Funkblasters

  Sve počinje danas, 16. kolovoza, svirkom Noe & Funkblastersa na splitskoj rivi s početkom u 21 sat, a na besplatnom tulumu u Dinovu čast očekuju se svi splitski zaljubljenici, odnosno štovatelji njegovog lika i djela. Noa & Funkblasters odsvirat će obrade njegovih najpoznatijih hitova, tako da možemo očekivati “pravu ritam ludnicu”.

  Drugi dan: Psihomodo pop

  Muziku podržava

  Slavlje se iduća dva dana nastavlja uz Dubiozu Kolektiv i Psihomodo pop. Psihomodo pop će idućeg dana, 17. kolovoza, proslaviti hrvatskog funk velikana na bedemu Cornaro, s početkom koncerta u 21 sat. Bend koji je snažno povezan s Dvornikom kao prijateljem i suradnikom tako će obilježiti 30. godišnjicu od izlaska njihovog prvog albuma, “Godina zmaja”: kroz njihov nastup ćemo tako osjetit duh Dina, njegovog ‘zmaja dah’, kako se i zove njegova pjesma iz 1990.

  Treći dan: Dubioza kolektiv

  Svoju naklonost Dinu Dubioza kolektiv dokazala je 2017., kada su izbacili obradu pjesme “Treba mi zraka”, čime su oživjeli uspomenu na njega onako kako samo Dubioza to zna. Dubiozinu posvetu gledat ćemo posljednjeg dana festivala, na starom Hajdukovom igralištu, a kao zagrijavanje za završni tulum (koji počinje u 22 sata) festival dovodi i makarsku predgrupu, Rezerve, koji nas zvukom podsjećaju upravo na ono razdoblje hrvatske glazbe čijim je dijelom bio i sam Dvornik.

  Ulaznice nabavite na prodajnim mjestima Eventima (u Zagrebu glazbena knjižara Rockmark), Ticketshop.hr i Croatia-tickets.com (i njihovih prodajnih mjesta).

  Muziku podržava