Luka Šulić iz 2Cellosa uskoro će održati prvi samostalni koncert u Lisinskom. Nakon sedam godina turneja po cijelom svijetu kao dio slavnog dua, Šulić se vraća svojim klasičnim korijenima.

Osim što će održati prvi solo koncert, na kojem će predstaviti svoj prvi samostalni album za Sony Classical, Luka Šulić postat će i prvi glazbenik u povijesti koji će odsvirati Vivaldijeva “Četiri godišnja doba” za solo violončelo.

Virtuoz na violončelu Luka Šulić odabrao je jedan od najslavnijih dijela klasične glazbe za svoj prvi album, koji će biti dostupan od petka 25. listopada. “Četiri godišnja doba iznimno je zahtjevno djelo za violinu, a kamoli za violončelo, stoga je ovo za mene bio dug i težak proces”, kaže Luka. “Pripremao sam se dvije godine, malo po malo, dio po dio. Nadam se da će slušatelji na kraju osjetljivi jednako uzbuđenje koje sam ja osjećao stvarajući ovaj album i kreirajući Vivaldijevo remek djelo za violončelo po prvi puta u povijesti”, ističe. Svjetsku premijeru video spota “La Primavera Op. 8 No. 1 in D major – I. Allegro” možete pogledati u nastavku.

Muziku podržava

Najpoznatiji po suradnji sa Stjepanom Hauserom u 2Cellosu, Luka Šullić bavi se glazbom od svoje pete godine. Na Muzičku akademiju u Zagrebu upisao se kako bi usavršio svoju tehniku. Školovanje prvo nastavlja u Beču, a kasnije na prestižnoj Royal akademiji u Londonu.

Cijenjen zbog svoje tehnike, ubrzo je postao jedan od najpopularnijih mladih klasičnih glazbenika. Kao solist, svirao je u najznačajnijim klasičnim orkestrima širom svijeta, kao što su Varšavska filharmonija, Deutsche Radio Philarmonie, Austrijski komorni orkestar i Ruski simfonijski orkestar i mnogi drugi.

Nakon što je posljednjih godina nastupao u najvećim arenama i dvoranama diljem svijeta, Luka je odlučio započeti svoj novi projekt posvećen najutjecajnijim stranicama povijesti klasične glazbe. Vivaldijeva “Četiri godišnja doba” remek djelo je u koje se zaljubio još u djetinjstvu i koje je pripremao više od 2 godine u originalnoj verziji za violončelo i orkestar.

Koncert će se održati u KD Vatroslav Lisinski 5. veljače 2020. godine s početkom u 20 sati. Ulaznice za koncert u prodaji su od utorka, 24. rujna u 10 sati online na www.ulaznice.hr i www.eventim.hr te na službenim prodajnim mjestima i blagajni KD Vatroslav Lisinski.

Muziku podržava