Laibach u Zagrebu sa ‘zabranjenom’ izložbom

Muzika.hr
2401

Laibach će 21. svibnja u zagrebačkom Boogaloo Clubu s hrvatskim fanovima proslaviti 30-ti rođendan.

Zagrebački će koncert tematski biti povezan i s retrospektivnom izložbom “Ausstellung Laibach Kunst 1980-2010” koja je postavljena u Hrvatskom društvu likovnih umjetnika, Galerija PM, do 26. svibnja.

Po prvi puta, u Domu hrvatskih likovnih umjetnika, hrvatskoj će se publici, u vizualnom obliku predstaviti ključna poetika njihovog razvoja od prve dekade ’80-ih do danas. Na izložbi su predstavljeni najvažniji stadiji razvoja Laibacha, a sve to kroz klasični laibachovski jezik: multi-medijalne instalacije, uljane slike, grafike, fotografije, tiskane medije i dokumente.

Muziku podržava

Osim toga na izložbi, tematskog naslova ‘Ceci n’est pas Malevich‘, možete se prisjetiti važnosti grada Zagreba u formiranju mita o Laibachu.

U Galeriji PM, u sklopu Doma hrvatskih likovnih umjetnika, ponovo će biti izloženi radovi zbog kojih je 1983., iz političkih razloga, zatvorena tadašnja Galerija PM i zabranjena izložba nakon svega tri dana. Također tu je i zabrana djelovanja koju Laibach dobio 1983. godine zbog svog inkriminiranog nastupa na zagrebačkom Muzičkom Biennalu u tadašnjoj dvorani Moša Pijade (današnji Boogaloo Club).

Muziku podržava