Kiril Džajkovski na Vip INmusicu

2719

Makedonski virtuoz elektronike i (autohtone) etno glazbe, Kiril Džajkovski, potvrdio je svoj nastup na ovogodišnjem Vip INmusic festivalu na zagrebačkom Jarunu, gdje će zasvirati na Tuborg Green Stageu.

Ovaj makedonski skladatelj i renomirani glazbenik poznat je po osnivanju benda Bastion, ali i činjenici da je nekad bio član međunarodno poznatih i popularnih Leb i soli.

Nakon suradnje krajem osamdesetih s Leb i sol na albumima “Putujmo” i “Kao kakao”, odlučio je napustiti Jugoslaviju i otići u Australiju.

Muziku podržava

Odlaskom u nepoznatu južnu zemlju iliti Australiju, Džajkovski se susreo s etno-elektronikom, domorodačkom te eksperimentalnom glazbom. Njegovi zvučni eksperimenti urodili su vrlo prihvaćenim plodom – prvim samostalnim EP-om “Synthetic Theatre“. EP je doživio međunarodni uspjeh, te omogućio Kirilu izdanje albuma “Homenbound“, 2000. godine, i samim time otvaranje vrata za suradnju sa svjetski poznatim producentima i DJ-ima.

Skladao je filmsku glazbu, ali i glazbu za kazalište i televiziju, zbog čega je i nagražen u kategoriji najboljeg soundtracka na Valencia Film Festivalu 2005. godine.

Na ovogodišnjem izdanju Vip INmusica nastupit će po prvi put na kojem će uz stare materijale predstaviti i nove uratke koji će se pojaviti na nadolazećem albumu, a nikako neće zanemariti ni remiskeve iz filmova “Dust”, “Golemata voda” i “Balcancan”.

Do sada potvrđeni izvođači na festivalu:
Nick Cave & The Bad Seeds
The Prodigy
Serj Tankian
Stereo MC’s
Amadou & Mariam
Tinariwen
The Go! Team
Dreadzone
Sons & Daughters
Seun Kuti & Egypt 80
XX Teens

Atheist Rap
Ed Kuepper & Jeffrey Wegener
Jazzanova
Vještice
Erotic Biljan & His Heretics
ST!llness
Diyala + DJ Ain’tune

Cijene festivalske ulaznice (dva dana):
29.2.-29.4. – 350 kn
30.4.-2.6. – 400 kn
* na dan festivala 450 kn
Vip korisnici festivalske ulaznice mogu se kupiti već od 300 kuna u Vip centrima. Ulaznice su u prodaji u svim Vip centrima, te na Eventim.hr.

Od 30. travnja u prodaji će biti i jednodnevne ulaznice za festival po cijeni od 350 kuna dok će na dan festivala iznositi 400 kuna.

Sve informacija o nadolazećem festivalu možete pronaći na stranici www.vipinmusicfestival.com

Muziku podržava