Karlovačko RockOff predstavlja Big Strip Gorila

Muzika.hr
477

Big Strip Gorila je energični indie-rock bend iz Zagreba koji na Karlovačko Rockoff upada svojim novim singlom “Bez treme“. Totalno cool, u maniri najvećih šmekera iz 70-ih, ušetali su na naš rooftop kako bismo proveli ugodno poslijepodne pričajući o svemu i svačemu.

Uz pivo i sunce, rooftop se pokazao kao odlično mjesto za zezanciju s gitaristom i pjevačem benda Jenkijem, bubnjarom Mateom te lead gitaristom Matom…Što se sve događa s Big Strip Gorila u 2016. godini?
Mate: Pa singl se osjetno bolje zavrtio nego neke stvari prije – ove godine smo znali da imamo dobru stvar i nekako smo očekivali da će to dobro proć. Izlazi nam album, prvi album benda i nekako smo to htjeli povezat da kroz taj festival promoviramo novi album.

Album se zove?
Mate: To ti ne možemo još reć, to je tajna, ali možemo ti reć radni naziv.
Jenki: Radni naziv je “Jura Stublić”. (smijeh)

Koliko dugo postojite kao bend?

Mate: Ajmo reć 5 godina, u biti sve je krenulo u srednjoj školi. Mateo, Čanki i ja smo išli u istu srednju dok je Jenki moj susjed koji je išao samnom u glazbenu školu. On se stalno muvao oko benda pa smo i njega ubacili. I onda su tu krenuli neki počeci, obrade i zagrijavanje. A neki ozbiljniji rad benda je zadnje dvije godine sa singlom “Dresden” kad smo potpisali za Croatia Records i sa singlom “Negacija savršene priče” s kojom smo izašli na indie kompilaciji Croatia Recordsa.
Jenki: “Dresden” je bio prvi ozbiljniji pristup da se bend pokaže, od same pjesme i imidža benda koji smo progurali kroz spotove, do glazbe – jednostavno smo uložili vise pažnje i vremena u to sve.

Muziku podržava

Što smatrate najvećim uspjehom benda?
Mateo: Definitivno ovaj novi singl, “Bez treme” koji je jako dobro prihvaćen. Još bih nadodao da album upravo izlazi ovih dana, ponovo za Croatia Records.

Jedna stvar koje ste zacrtali da će te ostvariti do kraja života?
Mate: Bit profesor hrvatskog u školi.
Mateo: Egzistirat od glazbe!
Jenki: Pa ne znam, samo imat dobre uspomene možda?

Najbolji koncert koji ste gledali u zadnjih godinu, dvije koji vas je oduševio?
Mate: Tiggerfinger u Tvornici mi je bio vrh koncert!
Jenki: Joj znaš koji je dobar koncert bio? Rival Suns, mali pogon Tvornice! Definitivno jedan od boljih koncerata u životu, Sunsi u malom pogonu Tvronice s tipa trideset pojačala, vrh vrhova!

S kim bi ste od glazbenika partijali 24 sata?
Mate: Sa S3ingsima smo već partijali tak da se to ne važi.
(smijeh) Mateo: Ali tko nije, probajte sa S3ingsima, bit će vam dobro! Postat ćete blesavi, skroz.
Jenki: Stonesi, u svojim najboljim godinama. Uvjeren sam da bi to bio pravi rock’n’roll.
Mate: Keith Moon, nije bio normalan lik.

Ako voliš Pips, Chips & Videoclips, Arctic Monkeys i Babyshambles, Big Strip Gorila će ti se sigurno svidjeti.

Muziku podržava