Bizarne smrti glazbenika su izgleda neizbježne. Kanadski glazbenik i reper Jon James pao je s krila Cessna aviona i poginuo tijekom snimanja spota za pjesmu “The Man” koju izvodi zajedno s Riff Raffom.

Kobna scena u spotu snimana je u okolici Vancouvera, a uključivala je i kadrove glazbenika kako repa na krilu aviona. Jon James bio je veliki ljubitelj ekstremnih sportova te se prije glazbene karijere profesionalno bavio skijanjem, no karijeru je prekinuo nakon teškog pada i ozbiljnih ozljeda. Za pothvat u kojem je trebao stajati na krilu aviona u letu vježbao je mjesecima, a njegovi prijatelji i dalje nisu sigurni što je točan uzrok nesreće. Glazbenikovo približavanje rubu krila rezultiralo je ulaskom malog Cessna aviona u spiralu te je pilot izgubio kontrolu nad avionom. Jon se neko vrijeme držao za krilo aviona. Pustivši krilo zbog nekontrolirane putanje, nije imao dovoljno vremena kako bi otvorio padobran te je ubrzo udario u tlo i preminuo na mjestu. Avion je sigurno sletio, pilot i snimatelji su ostali ne ozlijeđeni.

Jon James, punim imenom Jon James McMurray, intenzivno je trenirao i često izvodio lude pothvate. Njegov YouTube kanal prepun je situacija u kojima radi akrobacije i gimnastičke trikove, skače padobranom iz aviona ili s visokih planina i zgrada. No osim njegovih hobija, eklektična mu je bila i glazba. Ljubav prema glazbi otkrio je svirajući u rock bendu, da bi kasnije promijenio stil te se prebacio u hip-hop vode.

Muziku podržava

Pjesmu “The Man” za koju je snimao spot objavio je prije dva tjedna.

48 Shares
Muziku podržava