Svašta s ovim Ajzakom barapčinom

  1099

  Ajs Nigrutin

  45Kn – 60Kn
  Datum i vrijeme: Petak, 22.9.2017. @ 20:00
  Mjesto održavanja: Vintage Industrial Bar Zagreb , Savska ulica 160

  Maturalna putovanja svima su često u maglici, ali dobro se sjećam ludih playlista koje su se vrtile na putu do Grčke, prije više od 10 godina.

  I tako se voziš dva dana i dvije noći, a ekipa ne prestaje puštati Ajs Nigrutina koji nam se već u srednjoj školi nekako podvukao na svaku hip-hopersku listu za tulumarenje. “Skreč po guzi 1” bila je na repeatu svakih 10-ak minuta.

  Ajs Nigrutin, foto: Leonora Bedić
  foto: Leonora Bedić

  Zanimljiva je ta nostalgija, i zato ga nekako redovito posjetim na gotovo svakom zagrebačkom nastupu, u raznim kombinacijama – s Bad Copy, kao gost s Prti Bee Gee ili solo. U solo varijanti nas doduše sad već neko vrijeme nije posjetio, iako mu se kao pojačanje uz bok našao Timbe, s kojim između ostalog i roka u Bad Copyju.

  Muziku podržava

  Ajs je na stageu oduvijek bio pojava. Dvometraški košarkaški hip-hoper koji repa o seksu, drogama i alkoholu, uz šatro uličnu spiku, zna kako animirati ekipu. Dobro ga je ekipa iz srpskog Big Brothera prepoznala jer bi samo zbog njega i pogledala tu tragikomediju od showa. No, vjerojatno su mu i tulumi isto tako najbolji na svijetu, a to su svakako prilike koje se ne propuštaju.

  Sinoćnji nastup je ponovno bio upečatljiv, doduše ne baš onoliko dobar tulum kakav je priredio na posljednjem nastupu s Bad Copyjem u Vintageu, ali sudeći po stiskavcu i razularenoj ekipi, misija je sasvim uspješno obavljena.

  Ajs Nigrutin, foto: Leonora Bedić

  Hrapavi vokal i mahnito gestikuliranje, bizarni izrazi lica, sve je to urnebesan Ajzak magistrirao kroz dugogodišnju praksu. Tako je to bilo od početka nastupa kada ga je Timbe i najavio pa sve do kraja večeri. Prebrzo je proletjelo ili jednostavno kratko trajalo, ne možemo ni sami procijeniti, iako je publika stvarno htjela još. Nije im bilo baš dosta jer je cijeli njihov set trajao jedva sat vremena.

  Timbe je imao i kontrolu nad laptopom, a i dobru direktivu jer je set-lista krenula s jakom “Izlazim kod mosta”, a kasnije su se od poznatijih zaredale i “Indo Grasa”, “Kilo granja lešim”, “Bekam”, “Nachos” ili pak neizostavan “Spejs Nigrutin”. Dobro je što nije bilo pauza između stvari pa je i ponešto kratak nastup bio sasvim dobro popunjen jer su se hitovi i nešto manje poznatije stvari samo redale.

  Očekivano, našlo se tu i Bad Copy hitčina pa smo repali i na “Džastin Biberi” i “Esi mi dobar”, dok je kraj začinio krakato plesni performans na “Gonna Make You Sweat (Everybody Dance Now)”. Ekstremiteti su mogli biti pogubni za ekipu u prvim redovima. Nije bilo bisa, ali dovoljno svega za solidan petak navečer.

  Mi smo tako zapeli u prvom redu i zbog gužve se od tamo nismo mogli iščupati do kraja giga, ali barem smo zabilježili te lude facijalne ekspresije. Ajzače, drugi put očekujemo i neku fotku s tobom. Daj nam ostvari tu dugogodišnju želju.

  Muziku podržava