Overproofom do plesa i transa

  787

  Overproof Soundsystem

  60Kn – 80Kn
  Datum i vrijeme: Utorak, 6.6.2006. @ 20:00
  Mjesto održavanja: Aquarius klub – A2 Zagreb , Aleja Matije Ljubeka bb

  Utorkom, poznato je, klub Aquarius ima običaj ugostiti raznovrsna imena iz svijeta glazbe. Tako je i bilo ovaj utorak 6.6.6. kada su gostovali općepoznati i priznati dub-reggae-dancehall bend Overproof Soundsystem, poznati diljem svijeta svojim hitom “Watch What You Put Inna”, “Fussing And Fighting” te obradu Kraftwerkove pjesme “She’s A Model”. Sve to zvuči brilijantno i uvježbano. Na samom početku koncerta bilo je jasno da će nastup biti pun pogodak.

  Energično skakanje po pozornici, naravno u reggae ritmu, prenijelo je dovoljno energije na publiku za početak koncerta. Koncert je produkcijski bio toliko kvalitetan da sam nekoliko puta pomislio da sam u kakvom spotu u Birminghamu, a ne na obali Jaruna.

  Ono što me mučilo tijekom cijelovečernjeg nastupa jest preslabo ozvučenje kongi, bongosa i ostalih perkusija. To je bila prava šteta, a čudilo me je kako to nitko odgovoran nije primjetio. Šteta. Overproofi su svoj koncert odsvirali po šabloni, dobroj – ali ipak šabloni. Sve do momenta kad su se vratili na prvi bis. E, to je bilo nešto za slušanje.

  Muziku podržava

  Kao da su najsočnije detalje ostavili za kraj. Njihove glasovne mogućnosti bacale su me u trans, pogotovo kad se isključila glazba, a oni nastavili pjevati gromoglasno. Publika je zapala u opću euforiju, a bend je tim više bio bolji i bolji. Nakon toga nije bilo teorije da se Overproofi ne vrate na drugi bis i nastave ono što su ‘nam’ zakuhali.

  Na opće veselje, ubrzo su se vratili i počeli s akustičnom izvedbom prekrasne ljubavne pjesme, ponovno čarobno! Nakon tri stvari od kojih se ne mogu odlučiti koja bolje zvuči, opet su se pokupili očigledno iscrpljeni. Mahnuli su i otišli.

  Ali ne, neće oni Zagreb samo tako zaboraviti. Pamtit će ga po još dva bisa kada su se bez obzira na umor i koncert u Zadru predali publici s tolikim oduševljenjem da je to na kraju ispala super fešta, a i koncert za pamćenje. Doslovno su rekli, mi sada zaista moramo ići. Po peti put publika je pokušala zazvati ‘good vibration’, ali ovaj put bez uspjeha što nije za zamjeriti.

  Muziku podržava