Izložba fotografija Bryana Adamsa “Exposed” u Beču

Muzika.hr
966

Bečka galerija OstLicht prvi će puta u Austriji predstaviti fotografski rad poznatog kanadskog glazbenika i skladatelja Bryana Adamsa koji je pored svoje rock karijere već više od jednog desetljeća poznat i u vodećim fotografskim krugovima.

Amy Winehouse, Mick Jagger, Kraljica Elizabeta II, Dustin Hoffman, Louise Bourgeois, Ben Kingsley, Pink ili Mickey Rourke samo su neka poznata imena koja su se u proteklih nekoliko godina našla pred Adamsovim objektivom.

Direktan i kolegijalan pristup mnogim slavnim ličnostima iz svijeta glazbe, filma i umjetnosti ono je što odlikuje Adamsove portrete i pretvara ih u intimne studije, od koji su neke već dosegnule ikonografski status.

Muziku podržava

Njegove se snimke poigravaju s klišejima prikazivanja slavnih osoba u javnosti – neke od njih prikazuju zvijezde u ironični-komičnim situacijama, a druge u intimnim trenucima.

Adamsova je najnovija serija, koja zauzima poseban status u njegovom stvaralaštvu, posvećena britanskim vojnicima koji su se vratili iz misija u Afganistanu ili Iraku. Ove direktne i provokativne snimke zrače optimizmom, humorom, ali i nečim uznemirujućim.

Izložba “Exposed” otvorena je od 19. lipnja do 22. rujna ove godine.

Muziku podržava