Ispod pulta iz tjedna u tjedan donosi pregled najboljih novih singlova i spotova.

Glasovanje za singl tjedna nalazi se ispod prijedloga, a otvoreno je do ponedjeljka u podne. Pobjedu prošlotjednog glasanja odnijeli su Frenkie, Indigo i Kontra i singl “Mosh Pit”. Ovotjedni prijedlozi za singl tjedna su:

1She Loves Pablo – “Houdini” 

She Loves Pablo singlom “Houdini” najavljuje nadolazeći album “Death Threats From Future Self”, koji će ugledati svjetlo dana u siječnju iduće godine. Pjesmu je snimio Mark Mrakovičić, za mix i mastering zaslužan je Leonard Klaić, a obojica potpisuju produkciju. Spot je napravio Hrvoje Baudoin, a u njemu glumi novi basist benda Nenad Gajić, koji se u bendu pridružio Domagoju Šimeku, Dimitriju Đokiću i Leonardu Klaiću.

2Rezerve – “Srce na rukavu”

Nakon pola godine, kada su objavili pretposljednji singl “Kruško”, Rezerve su nedavno izbacili singl “Srce na rukavu”. “Singl “Srce na rukavu” je potpuno nova pjesma i to je prvi u nizu singlova koji će najaviti naš drugi album na kojemu već neko vrijemo strpljivo radimo. Pjesma je snimljena u našem studiju i kao u prijašnjim slučajevima za snimku je odgovoran bubnjar benda Tomislav Miladinović, a za mastering se pobrinuo Matej Gobec. Pjesmu smo premijerno predstavili uživo ove subote u Tvornici Kulture, gdje smo gostovali legendarnim Psihomodo popu”, kaže frontmen benda Šime Lalić. Za spot su zaslužni Filip Filković Philtz i Renata Lučić, a u spotu se pojavljuje glumica Klara Mucci.

3Buč Kesidi – “Subota”

Mladi levoruki elektro rokenrol disko boj bend iz Pančeva, kako momci iz Buč Kesidija kažu za sebe, izbacili su četvrti singl sa svog drugog studijskog albuma “Euforija”. Spot je režirala Hani Domazet, a glavne uloge u intrigantnom i zabavnom spotu imaju Anja Laković i Andrea Tešanović.

4Pseća Plaža – “Priča”

Pseća plaža je singlom “Priča” najavio EP naziva “Nijanse”. Ova zagrebačka audio-vizualna skupina iza sebe ima dva albuma, “Honolulu” i “Povratak u lagunu br. 07”. Članovi benda su Erol (vokal), Karlo Lugarić (gitara), Matej Perić (bubnjevi i perkusije), Leo Beslać (klavijature, sintisajzer i orgulje) i Branimir Štivić (bas, sintisajzeri, dizajn zvuka).

5Dante Drama – “Narkotik”

Jedini reper s otoka Hvara objavio je singl “Narkotik”.. Dante Drama je iz Starog Grada te iza sebe ima suradnje s poznatim imenima dalmatinske rap scene, kao što su Krešo Bengalka, Bore Balboa, Žuvi i Batman 3000. Iza spota za pjesmu “Narkotik” stoje Maja Zrnić i Jurica Vodanović s Hvar TV-a. “Moja nova pjesma “Narkotik” je mali zaokret u mom glazbenom izričaju jer do sada su to bile klasične trap trake političkog i uličnog karaktera, a sada je to jedna neobična trap balada o ljubavi na malo drugačiji način”, rekao nam je Dante.

6Don’t Go – “Maybe We’re Just Getting Younger”

Don’t Go je duo kojeg čine Nina Jukić (vokal, klavir, sintić) i Alexander Forstner (bubnjevi, gitara). Svoju glazbu opisuju kao delikatnu mješavinu zaraznog groovea, melankoličnih melodija i intimnih tekstova. Iza sebe imaju EP “Dark Country” iz 2016., a trenutno rade na svom prvom LP-u. Njihova najsvježija pjesma je singl “Maybe We’re Just Getting Younger”.

7Svemir – “Zadnja djevojka atomskog doba”

Svemir je izbacio još jedan singl, pjesmu koja se nalazi na njihovom posljednjem albumu “Strah od dubine”, koji se odnedavno pojavljuje i u vinilnom izdanju. Naziv singla “Zadnja djevojka atomskog doba” inspirirana je pausom jedne knjige, koju je frontwomanica benda Zvonka Obajdin pronašla na policama kućne biblioteke. “Žene generacije koja vam je prethodila nisu bile pripremljene za izvršavanje tih delikatnih funkcija koje zahtijevaju ujedno i tehniku i navike razmišljanja. Zato je budžet bio njihova crna točka i uzrok brojih sukoba. Vi, mlade djevojke atomskog doba, kojima sve nove tehnike što olakšavaju materijalni život izgledaju naravne, nećete imati mnogo problema. Iz: „Mlada domaćica“, poglavlje „Kućni budžet i kućni dokumenti“, Mladost, 1965.

8Fauna – “Crni med”

“Crni med” treći je singl zoo pop/art pop/psihodelične pop grupe Fauna. Okosnica Faune su Iva Čupić i Kristijan Cindrić. Njima se tijekom 2018. pridružuju Mirna Čupić (vokal, gitara), Beata Grobenski (gitara) i Matko Podobnik (bubnjevi). Glazbu i aranžman potpisuje Kristijan, a Iva je autorica tekstova i vokal. Animaciju u spotu potpisuje vokalistica benda Iva Čupić. Prijašnji singlovi Faune su pjesme “Kaliko” i “Pustota/žedan”.

9Mrave brojim – “Moje pleme”

Dugogodišnji član grupe Let 3 Zoran Klasić pod pseudonimom Gospođo Pitomi okupio je novi riječki bend – Mrave brojim. Drugi članovi benda također se diče divnim imenima: Zoki Oktava, Sunce Mamino i Gospodin Morski. Za svoj singl prvijenac “Moje pleme” kažu kao je to pjesma o ljudima koji su u sučevoj nadoknadi ugasili perilicu na programu “ispiranje mozga” i probudili se. U spotu su korišteni kadrovi performansa skupine umjetnika 1000 Gestalten, koji je izveden u sklopu protesta za vrijeme održavanja Summita G20 u Hamburgu 5. srpnja 2017. godine. Spot je režirao Igor Modrić.