Ispod pulta iz tjedna u tjedan donosi pregled najboljih novih singlova i spotova. Sve singlove i spotove koji budu objavljeni tijekom 2018. možete preslušavati na našoj YouTube playlisti. Zaprati nas na YouTube-u za sljedeće porcije koje proturamo ispod pulta.

Glasovanje za singl tjedna nalazi se ispod prijedloga, a otvoreno je do nedjelje u ponoć.

S najviše glasova čitatelja, prošlotjedni singl tjedna je pjesma “Mexico” Filipa Fantonija.

Ovotjedni prijedlozi za singl tjedna su:

1. Cubies – “Kada bi svi”

Pred nastup na INmusicu, mladi producentski duo Cubies predstavlja drugi singl “Kada bi svi” za koji su snimili i video spot. O tematici same pjesme iz benda poručuju: “Govori o vjeri u tu jednu osobu i njenu neiskvarenu ljubav, unatoč svijetu u kojeg sumnjamo i u kojeg smo razočarani.”

2. Snooze in Motion – “Shadow”

Snooze in Motion iza kojega stoji San Mikulec, predstavlja novi spot za pjesmu “Shadow” s nedavno objavljenog EP-a “Korova”. Osim “Korova”, iza sebe ima i EP “Romero”, a za vlastite pjesme kaže da su o svemu, svačemu i ničemu.

3. Ensh ft. Dogs In Kavala – “Talasi”

Milenko Vujošević, poznatiji kao Ensh, spotom za pjesmu “Talasi” najavljuje mixtape pod nazivom “Okvir” koji će uskoro ugledati svjetlo dana. Za njega kaže da će biti njegov hommage ovdašnjoj sceni, ljudima koje obožava i Beogradu koji poznaje. Ensha je za ovaj singl inspirirao bend Dogs in Kavala i njihova pjesma “Hvala ti što postojiš”, čije je sampleove također koristio.

4. MDOS i Barbara Munjas – “Na dlanu”

Mali dvonožni opaki slonovi za prvi singl izabrali su pjesmu “Na dlanu” za koju su u pomoć pozvali Barbaru Munjas i tako se premijerno predstavili svijetu. Svi članovi MDOS-a su potpuna enigma i tajna, a pjesma je nastala na tajnoj lokaciji, u studiju imena “Rabbit Hole” što dodatno podgrijava ideju da je pjesma jednostavno izašla kao plod umjetne inteligencije.

5. The Frajle – “Nije ovo tuga”

The Frajle su nam nedavno prezentirale pjesmu za zavodljive ljetne noći. Riječ je o novom singlu “Nije ovo tuga” koji se nalazi na njihovom aktualnom albumu “Ljubav na dar”. Iza crno-bijelog spota stoji Mare Milin te podsjeća na filmove iz ’60-ih, jazz klubove, nostalgiju, tugu, ljubav.

6. Billie Joan – “Graveyard Dad”

Billie Joan se vratila s novim spotom, onim za pjesmu “Graveyard Dad”, koji je nešto drugačiji od ostalih. Spot i samu pjesmu Billie Joan posvetila je svome ocu te se osvrće na alkohol i suicid, teške teme koje mnogima ne leže pa zato radije pjevaju o suncu, cvijeću i sreći – no Billie smatra da je bitno govoriti o realnosti, koliko god neugodna bila.

7. Abella Dangerz – “Opa Lewis”

Istarski rap/trap izvođač Abella Dangerz ima novi singl “Opa Lewis” rađen u suradnji s vodnjanskim producentom Marinom Morosinom (Rinoma). Njegova pjesma i spot inspirirani su posljednjim filmom Brucea Lee-ja “Toranj smrti” te likom Lewisa koji se pojavljuje u legendarnom filmu.

8. Sloanwall – “Boogie Monster”

Za njih su do sada rekli da su “predgrupa koja je pomela headlinera”, ali i da su njihovi “slonovski rifovi” nešto što ti žestoko uđe pod kožu i tjera te na izvijanje kralježnice od početka pa sve do kraja koncerta. U pitanju je zagrebački bend Sloanwall koji sada, nakon dva EP izdanja, predstavlja prvi video, onaj za pjesmu “Boogie Monster”. “Pjesma ima macho energiju i pristup. Radi se o jednom zločestom ljubavnom odnosu i privlačnosti” rekao je Fran Sutlić, pjevač benda.

9. High5 – “BackStageBoys”

Nakon spota za “Glavozin”, High5 predstavljaju novi live video sniman na nedavnoj promociji u Tvornici kulture. Ovoga puta je u pitanju singl “BackStageBoys” koji se našao na istoimenom albumu BackStageBoys.

Nešto smo propustili? Pošalji nam svoj prijedlog na ispodpulta@muzika.hr

286 Shares