Iron Maiden u promociji akcije – što vam znači muzika?

domination
1920

Litre i litre tinte su se izlile, milijuni i milijuni tastatura umorilo od pisanja o stanju glazbe i glazbene industrije danas. Neki zarađuju i previše, a neki jedva krpaju kraj s krajem, ali svejedno uživaju stvarajući muziku.

Onda tu muziku netko ‘ukrade’ i krenu debate koje isprepliću napredak čovječanstva, razvoj interneta i način financiranja onih koji je donose do ušiju fanova – bendova u studiju ili na turneji. Svejedno je…Pokrenua je (jedna od) kampanja pod nazivom Why Music Matters, koja pokušava borbu za legalnu kupnju muzike pretočiti u emocije koje ljude uzimaju konzumirajući taj ‘proizvod’. Predstavljaju načine na koje ju je moguće platiti, te educiraju ljude što je sve potrebno za jedan bend u povojima da pokrije troškove i nešto zaradi.

U nizu simpatičnih videospotova kojima pričaju svoju priču, najviše gledanosti postigao je filmić u kojem su glavni likovi velikani – Iron Maiden.

Muziku podržava

Njihova uloga u svijetu i životu fanova opisana je (uz taktove “Rime of the Ancient Mariner“) kroz dugogodišnju politički-religioznu zabranu da sviraju u Čileu, te borbi tamošnjih fanova da dokažu kako heavy metal nije nikakva revolucija, već zabava i – život.

2004. želja im se ispunila i Iron Maiden su odsvirali rasprodani koncert, te pokazali koliko muzika može izaći iz svojih vlastitih granica.

Što muzika znači vama?

Muziku podržava