I Ian Brown u Zagrebu

3685

Među mnoštvom festivala koji nas očekuju ovo ljeto, dogodit će se i jedan koncert koji će zasigurno pobuditi veliko zanimanje publike. Kako je najavljeno na službenoj stranici, a i od strane organizatora Note, u petak 6. lipnja u zagrebačkom Boogaloo clubu gostuje bivši frontmen legendarnog manchesterskog benda The Stone Roses, Ian Brown.

Jedan od najutjecajnijih manchesterskih bendova, koji je u svojoj glazbi uspješno spojio rock, psihodeliju i acid house te je uz Happy Mondays, slovio za glavne predvodnike glazbenog pokreta poznatog kao ‘Madchester’, raspao se 1996. godine nakon neslavnog zadnjeg nastupa na engleskom Reading Festivalu.

Po raspadu benda Ian Brown odlučio se na solo karijeru koja je započela 1998. s prvim albumom “Unfinished Monkey Business“. Godinu kasnije izdaje “Golden Greats“, 2001. “Music of the Spheres“, 2004. “Solarized” dok mu zadnji album “The World Is Yours” izlazi prošle godine, a na njemu gostuju Sinead O’Connor, Steve Jones, Paul Cook, Andy Rourke te Paul Ryder.

Muziku podržava

Izdao je i jedan album remixeva te jednu kompilaciju “The Greatest“, a u njegovoj biografiji stoji još da je u mladosti proputovao Europu autostopom, četiri je mjeseca proveo u zatvoru zbog prijetnji stjuardesi za vrijeme leta, vatreni je navijač Manchester Uniteda, glumio je u jednom nastavku Harryja Pottera, a 2006. osvojio je Godlike Genius Award britanskog glazbenog tjednika New Musical Express.

Usprkos apelima brojnih fanova, Ian Brown i John Squire teško da će ikada više stajati zajedno na stageu, no pred vama je jedinstvena prilika uživo vidjeti jednu od manchesterskih legendi o kojoj ste dosad samo slušali.

Cijena ulaznice iznosi 160 kuna u pretprodaji dok će na dan koncerta iznositi 170 kuna. Iste možete kupiti putem sistema Ticketpro.hr te na svim prodajnim mjestima Eventima (u Zagrebu Berislavićeva 13) – (link na muzika.hr – Kupovina ulaznica), dok u Kartomlatu (Importanne centar, Zagreb) ulaznice možete kupiti po 150 kuna.

Koncert je odgođen!

Muziku podržava