Hologram Ronnieja Jamesa Dia kreće na svjetsku turneju

459

Nakon što je na prošlogodišnjem Wacken Open Air Festivalu hologram Ronnieja Jamesa Dia stao na pozornicu zajedno s članovima Dio Disciples za vrijeme pjesme “We Rock”, cijela priča sada je dobila svoj nastavak.

Naime, bend je na vlastitom Facebooku najavio svjetsku turneju ‘Dio Returns’ na kojoj će hologram ponovno biti u prvom planu.

Muziku podržava

Osim članova Dio Disciples, cijelu ideju podržava i Wendy Dio, njegova udovica koja je za Rolling Stone izjavila: “Ronnie je uvijek želio eksperimentirati s novim idejama na pozornici i bio je veliki fan Disneya. Zato sam sigurna da bi nam dao blagoslov i za ovaj projekt s hologramom”.

Turneja po Europi kreće od 30. studenog u Helsinkiju, a za sada je otkriveno sveukupno devet datuma. Kasnije će se proširiti i na ostale zemlje diljem svijeta, što će biti otkriveno naknadno.

Je li ovo zaista izvrsna prilika, odnosno nadomjestak za sve fanove koji ga nikada nisu imali prilike uloviti uživo ili je jednostavno nepoštovanje njegovog lika i djela, pitanje je sad.

Neki će možda reći “The show must go on”, dok će drugi reći da danas ni mrtvi nemaju mira. U svakom slučaju svašta se danas radi zbog novca, ali na vama je da ocijenite ovu ideju.

Muziku podržava