Gilles i Countrey predstavljaju Jazz Britannia

951

Pitate se čemu ovakav naslov?! Naime, riječ je o dva datuma kada će Gilles Peterson nastupati zajedno s jazzistom Coutney Pineom u Barbican klubu u Londonu. Ovdje zapravo govorimo o dva dana prepuna programa poput divlje live glazbe i filmova koji istražuju trag britaskih jazz glazbenika i koji će biti zabilježen od strane BBC Four programa. “Jazz Britannia” kroz DJ nastupe predstavlja najveće velikane britanskog jazza, te dovodi neke od njih da nastupe uživo na pozornici.

U subotu, 12. velkače Gilles Peterson priređuje Impressed/remixed večer koja će se sastojati od DJ nastupa i gostovanja mnogobrojnih velikana britanskog jazza poput Matthew Herberta, Michael Garricka, Soweto Kinch, Stan Tracey, Bobby Wellins, Mike Westbrook i Norme Winstone. Večer uzima inspiraciju iz “Impressed” izdanja Gilles Petersona čiju ste recenziju mogli čitati na ovim stranicama.

U nedjelju 13. veljače Countrey Pine nas vodi na putovanje kroz nomadske naseobine britanskog jazza koji vuče korjene iz kultura Kariba, Afrike i Indije kao i iz tradicijskih običaja Britanije.

Muziku podržava