Ferragosto Jam u 11 se godina postojanja istaknuo kao najjači slavonski glazbeni festival. Od svojih početaka usmjeren je na rock, punk, hip hop i srodne žanrove regionalne alternativne i mainstream scene. Osim svojim line-upom, publiku iznova privlači i zbog svoje lokacije uz Orahovačko jezero.

Svoje 12. izdanje festival će doživjeti od 1. do 5. kolovoza, a sve su informacije o izvođačima i aktualnostima dostupne u ovom tekstu koji će se neprestano ažurirati. Svakako vrijedi naglasiti kako će se finalna brojka izvođača popeti na oko 50, među kojima će se svakako naći još headlinera te svježih igrača scene.

Ferragosto Jam
foto: Samir Cerić Kovačević

Potvrđena imena

Kao prvi aduti s lineupa najavljeni su Goran Bare & Majke, M.O.R.T. i Nipplepeople,  glazbeni karizmatici i magneti za publiku u svojim ekscentričnim pojavama.

Muziku podržava

Vojko V i Letu Štuke dva su velika headlinera koja stižu na glavnu pozornicu, a u valu novih potvrđenih imena nalaze se i mladi bendovi Ogenj, Sfumato i Ischariotzcky.

Od novih headlinera festivalskom line-upu pridružit će se Brkovi, bend koji je od svojih početaka apsolutno kontra svih struja, a čiji live nastupi često obiluju duhovitim, no precizno oštrim punk stavovima i pogledima na društvo u izvedbi upečatljivog frontmana Shamse69, savršeno ocrtavajući sliku i priliku života na ovim prostorima.

U istom najavnom valu, line-up će dodatni obogatiti i sarajevski Helem nejse koji pripadaju među najperspektivnija hip hop imena nove generacije. Pridružit će im se i životni, avangardni par Mr.Lee & IvaneSky, projekt kojim Damir Martinović Mrle (Let 3) i Ivanka Mazurkijević (Stampedo) istražuju drugačiji, moderni pop zvuk. Stiže i inovativna prog rock trojka Them Moose Rush koja je posljednjim albumom iz 2018. napravila značajne i ludo dobre pomake u shvaćanju rock žanra te makarski bend Rezerve kojima smo dodijelili i titulu najboljeg debitanta godine.

Jedni od kultnih predvodnika rapa i rocka ovih prostora, Edo Maajka i Partibrejkers, najavljeni su za nove, jake headlinere. Svoj dolazak su potvrdili i Čovek Bez Sluha, Domagoj Šimek i JeboTon Ansambl.

Ferragosto kreće dan ranije – dodan dance 90’s dan

Ferragosto JAM najavljuje početak dan ranije. Dance 90’s dan nadodan je za 1. kolovoza kada na Orahovačko jezero stižu predvodnice cro dance groznice 90-ih – Ella, I. Bee i Minea. Tulum će začiniti i nezaobilazni party kralj DJ Kneža sa svojim Dance Hard programom.

S lineupom složenim isključivo od izvođača domaće i regionalne scene, Ferragosto JAM tijekom više od desetljeća postojanja izrastao je u najveći hrvatski glazbeni festival tog tipa, osobit i zbog nevjerojatno prijateljskog ozračja i lude atmosfere o kojoj se priče šire poput zaraze.

Informacije o ulaznicama

U prodaji su ulaznice za sve dane festivala po cijeni od 125 kn. Dostupne su putem Entrio sustava te na njegovim prodajnim mjestima (u Zagrebu glazbena knjižara Rockmark).

136 Shares
Muziku podržava