Einstürzende Neubauten predstavili album “Lament”

618

Einstürzende Neubauten za 24. studenoga najavili su izlazak novog studijskog albuma, naziva “Lament“.

Kultnom njemačkom avangardnom industrial bendu bit će to prvo studijsko izdanje nakon punih 7 godina i albuma “Alles Wieder Offen“, a svoju svečanu premijeru doživjet će u belgijskom gradu Diksmuideu 8. studenoga.

Album konceptualnog karaktera prvenstveno namijenjen za izvođenje uživo, donijet će 14 pjesama kojima će bend obilježiti jubilarnu 100. godišnjicu početka Prvog svjetskog rata. Među njima se tako nalaze obrade dvaju jazz standarada iz tog vremena, čitanja belgijskog pisca Paula Van Den Broeka, suvremeni folk standard “Where Have All The Flowers Gone?” Petea Seegera u izvedbi Marlene Dietrich, fonografski zapisi njemačkih vojnika iz Prvog svjetskog rata kako čitaju ulomke iz Biblije te kabaretski odlomak iz 1920-ih njemačkog izvođača Josepha Plauta.

Muziku podržava

“Rat nije nešto što se pojavljuje i nestaje. Rat je nešto što je uvijek prisutno. Ponekad se kreće, a ponekad se ne kreće. On ne započinje kao kuga. On je tu” rekao je frontmen Blixa Bargeld.

Popis pjesama:
Kriegsmaschinerie
Hymnen
The Willy – Nicky Telegrams
In de Loopgraf
Der 1.Weltkrieg
On Patrol in No Man’s Land
Achterland
Lament: 1.Lament
Lament: 2.Abwärtsspirale
Lament: 3.Pater Pecavi
How Did I Die?
Sag mir wo die Blumen sind
Der Beginn des Weltkrieges, 1914 (unter Zuhilfenahme eines Tierstimmenimitators)
All of No Man’s Land is Ours

Album “Alles Wieder Offen” promovirali su i na svom posljednjem koncertu u Zagrebu (Pogon Jedinstvo, 15.4.2008.), a s novim albumom stižu u ljubljanski Kino Šiška (27. studednog).

Muziku podržava