Dva live albuma Bowiea iz ’70-ih ponovo u prodaji

Muzika. hr - Glasno i jasno!
1562

David Live” snimljen u srpnju 1974. godine, u Philadelphiji za vrijeme “Diamond Dogs” turneje. Na turneju je Bowie krenuo kao kralj glam rocka, da bi s vremenom proživljavao glazbenu transformaciju, te turneju završio s novim imageom i zvukom – tada inovativnim ‘Philly soulom’. Posebno briljantne su neobične izvedbe klasika kao što su “All The Young Dudes”, “The Gean Jenie” i “The Width Of A Circle”, koje ovo izdanje čine u potpunosti jedinstvenim.

Kada je prvi puta objavljen, album ušao je u Top 10 s obje strane Atlantika i dan danas ostaje vjerodostojan dokument Bowievih transformacija između albuma “Diamond Dogs” i “Young Americans”. Novo izdanje stiže kao dvostruki CD i uključuje novi miks originalnog producenta Tony Viscontija ovoga puta predstavlja spomenuti koncert u cijelosti.

U identičnom formatu dvostrukog CD-a izlazi i live album “Stage“, snimljen 1978. godine, na do tada najvećoj Bowievoj svjetskoj turneji. Ovo izdanje donosi tada revolucionarni svježi futuristički zvuk koji se uglavnom oslanjao na sintisajzere. Uključene su live izvedbe pjesama s njegovih kultnih albuma “Low”, “Heroes” i “Ziggy Stardust”, a cijeli album neizbježni Tony Visconti odlučio je snimiti kao studijski album, u koncertnim uvjetima. Uz niz klasika na albumu se nalaze i dvije dosad neobjavljene “Stay” i “Be My Wife”.

0 Shares
Muziku podržava