Dokumentarni film o Tinariwen

1405

Sve popularnija afrička world music skupina Tinariwen uskoro će objaviti dokumentarni film koji će svijetu pobliže predstaviti njihovo glazbeno stvaralaštvo. Također najavljeno je i live DVD izdanje.

Ekipa koja je bila zadužena za snimanje dokumentarca pratila je zapadnoafričku skupinu tijekom njihove europske turneje te zabilježila sve značajnije događaje.

“Ovim filmom gledatelji će moći vidjeti istinitu priču o ovoj nevjerojatnoj skupini ljudi. Dokumentarac neće samo educirati ljude o problemima u Zapadnoj Africi, već će pokazati kako ljudski duh i glazba mogu znatno utjecati na političku situaciju” izjavio je Lawrence Francis, iz produkcijske kuće Phoenix Film & Television, odgovorne za snimanje filma.

I dok će dokumentarac prikazivati kako su bivši tuareški borci za slobodu oružje zamijenili instrumentima, na live DVD izdanju će se naći snimka koncerta održanog 7. prosinca u londonskoj dvorani Shepherd’s Bush Empire, gdje su Tinariwen publici predstavili pjesme s posljednjeg albuma “Aman Iman“.

Muziku podržava