Dokumentarac “Charlie Is My Darling” Stonesa konačno vani

919

U rujnu 1965., The Rolling Stones su održali brzinsku turneju koja je uključivala dva grada u Irskoj, nakon što je njihov tadašnji aktualni singl “(I Can’t Get No) Satisfaction” postigao ogromni uspjeh.

Inspiriran filmom The Beatlesa “A Hard Day’s Night”, koji je objavljen godinu dana ranije, menadžer benda Andrew Loog Oldham uposlio je redatelja Petera Whiteheada i tonca Glyna Johnsa da snime dio atmosfere s koncerata.

Snimke su sažete u uzbudljivi i neujednačeni 50-minutni dokumentarac naziva “Charlie Is My Darling“, no on nikada nije ugledao svjetlo dana, iako je bio veliki bootleg hit više od 40 godina.

Kuća ABKCO, koja je povodom obilježavanja jubilarne 50. godišnjice njihova osnutka tijekom posljednjih nekoliko mjeseci iz svoje arhive izvukla neke vrijedne rane uratke benda, pročistila je dokumentarac te od njega napravila novi, duži film, s još 60% pridodanog novog materijala u sklopu kojega se također nalaze cjelovite izvedbe šest pjesama, uključujući “The Last Time”, “Time Is On My Side” te spomenutu “(I Can’t Get No) Satisfaction”.

Muziku podržava

Film je imenovan “The Rolling Stones: Charlie Is My Darling – Ireland 1965” te na najbolji mogući način dokumentira rane godine Stonesa i cijelu histeriju oko njih koja je tek počela. Oči kamere zabilježile su gotovo svaki korak benda na proputovanju po Irskoj – dijeljenja autograma, davanja intervjua, razgovore s fanovima, zafrkavanja po hotelskim sobama, pisanje pjesama i još štošta drugoga.

Film će svjetsku premijeru doživjeti 29. rujna na New York Film Festivalu, dok u trgovine na formatima DVD-a i Blu-Raya stiže 6. studenog.

No to još nije sve. Proslavu svojeg jubilarnog 50. rođendana bend okončati ukrašavanjem londonske Carnaby Street božićnim ukrasima s motivima benda ‘The Rolling Stones’.

Poznata po svojem glazbenom i modnom nasljeđu, Carnaby Street ove će godine biti okićena u glazbeno-božićnom duhu.

Božićni ukrasi koji se planiraju su velike 3D sfere koje će nadsvođivati dva dijela ulice, a na koje će biti postavljene legendarne slike Stonesa s omota njihovih albuma. Lukovi na cesti bit će obučeni u poznati logo benda, isplaženi jezik. Ukrašavanje počinje 8. studenog, a ukrasi će se zadržati sve do 6. siječnja 2013.

Trgovine će za to vrijeme imati u ponudi i platnenu vrećicu s motivom The Rolling Stonesa.

Muziku podržava