Cenzura naslovnice albuma “BE” Beady Eye zbog golotinje

894

Naslovnica nadolazećeg studijskog albuma “BE” benda Liama Gallaghera Beady Eye bit će cenzurirana u trgovinama zbog golotinje.

Naslovnicu albuma, koji na tržište stiže 10. lipnja, napravio je Harry Peccinotti, fotograf najviše poznat po erotskim uracima i slavnim kalendarima Pirelli iz 1968. i 1969. godine.

Naslovnica albuma Beady Eye prikazuje polurazgolićenu ženu – Peccinottijevu suprugu – kako leži na leđima i vidi joj se bradavica dojke.

Morali smo prekriti bradavicu za prodaju u trgovinama. Kao takav, album ne bi bio stavljen na police. To također vrijedi i za reklamnu promociju albuma. Dobivali smo pritužbe na Internetu da digitalne omote albuma označimo onako kako se i inače radi sa svim sadržajima za odrasle” izjavio je za NME glasnogovornik Sony Musica, matične diskografske kuće benda.

U međuvremenu, predstavnik British Retail Consortiuma, koji govori u ime svih trgovina, dodao je: “Trgovine vrlo ozbiljno pristupaju svojim kupcima. Već su dugo privržene u slijeđenju opće prihvaćenih načina trgovanja te također svojim vlastitim nezavisnim dobrovoljnim postupcima sa sigurnošću jamče da bilo koje publikacije ili drugi predmeti koji mogu biti uvredljivi ili koje mogu vidjeti djeca su postavljeni diskretno.”

“Naslovnica albuma je seksi. Oduvijek su me privlačile ženske sise na naslovnicama albuma kakve smo viđali u šezdesetim godinama prošloga stoljeća. One me nikada neće odbiti. To definitivno nije seksistički. To je seksi, to su bradavice koje možete pokazati kući svojoj majci. To nije pornografija, zar ne? To je klasično djelo. Klasična bradavica” objasnio je naslovnicu albuma Gallagher u intervjuu za NME početkom godine.

Muziku podržava