Brian May otkrio zašto Sacha Baron Cohen neće biti Freddie Mercury

Muzika.hr
1744

Gitarist grupe Queen Brian May iznio je prave razloge zašto Sacha Baron Cohen neće glumiti u biografskom filmu o Freddieu Mercuryu.

Cohen je za ulogu Mercurya bio odabran u rujnu 2010. godine, no ovoga je ljeta odustao od uloge, navodno zbog toga što se nikako nije mogao složiti sa članovima Queena koji imaju glavnu riječ kada su u pitanju sve bitne stavke (redatelj, scenarist).

Bubnjar benda Roger Taylor nedavno je objasnio svoje razloge zašto, rekavši: “Mislili smo da Sacha na kraju ne bi bio dobar odabir. Nismo htjeli da film ispadne šala. Htjeli smo dirnuti ljude.

Muziku podržava

A sada je May dao svoj pogled na cijelu situaciju. “Vrlo je teško razgovarati o tomu, jer puno dugujemo Sachi. Imao je toliko entuzijazma za ovaj projekt i to nam je zaista pomoglo da ga dovedemo na startnu poziciju. No na kraju smo zaključili da bi njegova prisutnost u filmu bila vrlo uznemirujuća” izjavio je u intervjuu za časopis Classic Rock.

“Ono što nas je navelo na taj zaključak bila su tri posljednja filma koje je uradio – ‘The Dictator’, ‘Les Miserables’ i ‘Hugo’ – u kojima ostvaruje iznimne uloge, no one su vrlo Sacha Baron Cohen performansi. Jednostavno morate odagnati tu nevjericu – čovjek koji glumi Freddiea, stvarno morate vjerovati da je on Freddie. I nismo mislili da to zaista može biti slučaj sa Sachom. To nije kritiziranje njegova talenta, već samo osjećaj da s njim film neće biti dobar – da se kockice više neće moći zajedno posložiti.”

Dalje se nadovezujući, May je opovrgnuo napise da je Baron Cohen iz projekta ispao zbog ‘kreativnih nesuglasica’: “Sramota je što su se pojavili senzacionalistički članci o njegovu odlasku iz projekta. Ništa od toga nije istina… Ostali smo prijatelji sa Sachom i nadamo se da će se pojaviti drugi projekt na kojem ćemo zajedno raditi u budućnosti.”

May je također inzistirao na činjenici da je film sada u ‘dobrom obliku’ te otkrio da su autori filma ‘blizu’ sklapanja ugovora s Baron Cohenovom zamjenom, no njegovo je ime zadržao u tajnosti. Doduše, Taylor je par dana ranije otkrio da je glumac iz posljednjeg filma o Tajnom agentu 007 Jamesu Bondu “Skyfall” Ben Whishaw sada glavna meta za ulogu Mercurya.

Zvijezda filma “Harry Potter” Daniel Radcliffe također je bio u igri za film, no odmah je opovrgnuo glasine da bi on mogao glumiti Mercurya, kazavši: “Uopće nisam prikladan za tu ulogu!”

Muziku podržava