Avett Ray Maness je 6-godišnji slijepi dječak iz Ohia čija će vas izvedba pjesme “Bohemian Rhapsody” grupe Queen zaista dirnuti, možda čak i rasplakati. To ti možemo garantirati.

Avett je samouko čudo od djeteta, čiji talent i umijeće sviranja klavira nije onesposobila i činjenica da boluje od hipoplazije optičkog živca. Da budemo precizniji, u potpunosti je slijep na jedno oko, dok s drugim ponešto i vidi, no to ga nije spriječilo da nauči izvoditi toliko zahtjevnu pjesmu kao što je legendarna “Bohemian Rhapsody“.

Muziku podržava

U tako ranoj dobi također je iskusio i osjećaj sviranja pred gotovo 1.000 ljudi čime je nesumnjivo inspiracija svim pojedincima s posebnim potrebama. “Kada vidim Avetta kako pjeva i svira klavir i nastupa pred tim velikim masama, zaista zaboravim da sam njegova mama” poručila je njegova majka Sara Moore za InsideEdition.com i nadodala “Pretvorim se u pravog fana. I na neki način moram se uštipnuti i sama sebe podsjetiti, ‘Da, to je moje’.”

Njegova majka je za CBS News ujedno istaknula kako mu je sviranje bilo prirodna pojava od trenutka kada je mogao prstima dosegnuti tipkne na klaviru i sam naučio svirati “Twinkle Twinkle Little Star” sa samo 11 mjeseci, nakon čega je nastavio raditi na sebi uz učitelja kako bi savladao nove tehnike. Mali Avett ima još ambicija i neće stati samo na klaviru, njegova želja je da nauči svirati tubu, trubu i saksofon.

Ako vam “Bohemian Rhapsody” nije dovoljna pogledajte i njegovu izvedbu “Happy Together” američkog rock sastava The Turtles.

799 Shares
Muziku podržava