Bill Ward i Ozzy ne prestaju s prepucavanjem oko reuniona Black Sabbatha

1396

Nedavno smo najavili kako će Black Sabbath održati svoj posljednji koncert na kojem bi im se trebao pridružiti i originalni bubnjar Bill Ward. Bill se sada oglasio putem svog Facebooka opovrgavajući takve navode.

“Nisam prekinuo svoje odnose s Black Sabbathom, međutim od 2012. o meni kao osobi i muzičaru govori se neistinito zbog čega sam morao zauzeti poseban gard i posebno se odvojiti od Ozzya. Sad kad izdajem novu Bill Ward Band ploču i kad kruže glasine o raznim Black Sabbath projektima, osjećam da bi bilo prigodno da se iskreno osvrnem na situaciju.Uvijek ima špekulacija o pravoj, originalnoj Black Sabbath postavi koja će zasvirati na sljedećoj turneji ili snimiti novi album. Teškog srca moram reći kako neću sudjelovati u nikakvim muzičkim podvizima dok ne izgladimo stvari.Priznajem kako nemam velika očekivanja da će se to dogoditi. Prema redoslijedu stvari tražim Ozzyevu iskrenost i odgovornost u vezi neistinitih izjava o meni. Htio bih da javno ispravi svoja mišljenja i pretjerivanja vezana za nerealistična očekivanja. Osobno smatram kako se jake veze mogu tek tako obnoviti nakon ovako nečeg. Ne možemo to tek tako staviti ispod tepiha.

Dalje, tražim ‘potpisiv’ ugovor, koji mogu pročitati i odobriti. To je moja istina. Jednostavno rečeno, na njima je. Nedostjali su mi kao ljudi i muzičari. Za Sabbath fanove – sve vas volim. Posebni ste, rokate”.

Muziku podržava

Naravno, Ozzy je uzvratio:
“Nikad nisam o ovome htio diskutirati u javnosti, ali Billove izjave ne ostavljaju mi drugog izbora. Bill, o čem’ ti, dovraga pričaš? Ne mogu se ispričati za komentare i mišljenja koja sam možda izjavio prema tebi tijekom turneje i pompe oko albuma “13“. Bio si svjestan da si fizički sjeban. Tony, Geezer i ja nismo smatrali da možeš odsvirati dvosatni set s bubnjarskim solažama svake večeri. Jednostavno smo donijeli odluku da nastavimo dalje. S Tonyevim stanjem osjećali smo kako vrijeme nije bilo na našoj strani.

Prestani o ovom ‘nepotpisivom’ ugovoru i budimo iskreni. Duboko u sebi znao si da nisi sposoban za još jedan album i 16-mjesečnu turneju. Nažalost za tebe, naši instinkti pokazali su se točnima jer si 2013. nekoliko puta bio po bolnicama. Tvoja posljednja hospitalizacija bila je zbog ozljede ramena za koju kažeš kako si se tek sad oporavio. To znači da bi naša svjetska turneja bila otkazana. Kako je sve ovo moja krivica?

Prestani glumiti žrtvu budi iskren sa sobom i fanovima. Poznajemo se dugo, prestanimo prije nego se stvari otmu kontroli”.

Na Wardovu reakciju nije se dugo čekalo.

“Nisi htio o ovome javno, ali o meni si javno komentirao tijekom intervjua vezanih za “13”. Da si razgovarao sa mnom i podjelio svoje mišljenje privatno, ne bismo bili ovdje gdje jesmo.

Što se tiče mog stanja, mogao sam snimati. Znao sam da bih morao poboljšati kondiciju za turneju, baš kao što sam to radio i u prošlosti. Bio sam započeo režim vježbanja koji bi me pripremio – znao sam što moram i bio sam uvjeren da ću biti spreman. Inače se ne bih obvezao.

Operacija ramena nije bila neophodna ili hitna u tom trenutku. Napravio bih je nakon turneje, no kako od toga nije bilo ništa dogovorio sam zahvat za jesen 2013. Da, druga operacija je bila neočekivana, no tko među nama može znati kad će nas tako nešto zadesiti. Kako si nedavno i sam morao otkazati vlastite koncerte mislim da razumiješ. ‘Nepotpisivi’ ugovor također nije glupost. Bio sam iskren prema našim fanovima.

Primjetio sam kako si spomenuo da su Tony i Geezer bili suglasni o mom zdravlju i spremnosti na set od dva sata s bubnjarskom solažom. Prvi put čujem za takvo što. Pitam tebe, ne njih. Zašto si ostao u studiju raditi sa mnom? Zašto smo išli u Englesku na probe u kolovozu 2011. i nastavili s njima na jesen? Zašto smo najavili “11/11/11”? Zašto si me zvao u siječnju 2012. i pitao da dođem u Englesku i nastavim s probama? Zašto, ako si mislio ako sam nezdrav? Znaš zašto, Oz, zato što sam bio u redu. Svirao sam i bio sam spreman.

Do listopada 2013. nisam imao apsolutno nikakvih zdravstvenih problema. Do tada, cijelu 2012. mogao sam svirati koliko hoćeš. Operacija ramena bila je opcionalna i izdržao bih bez nje.

Ne vjerujem ti. Nisam neprijatelj. Vječnost će pokazati i potvrditi. Ajmo biti iskreni – ja jesam. Ne zajebavam se s iskrenošću. Bio sam skroz otvoren s fanovima. Oprosti što ja tebe ne mogu voljeti, Oz. Teško je voljeti nekog tko misli da govori istinu lažima, elitističkim komentarima i skroz nepristojnim izjavama.

Ja sam čist i nemam se zašto osjećati loše. Ti ćeš u snovima i u svakodnevici to i shvatiti. Čuvaj se, stari prijatelju.
Žao mi je što nismo zasvirali još jednom za fanove.

Čeka se odgovor Ozzya…

Muziku podržava