Alicia Keys: putovanje od Hell’s Kitchen do zvijezda

1991

Kad mislite o R’N’B glazbi, ljepoti, inteligenciji i kreativnosti, tko vam prvi padne na pamet? Većina publike Alicije Keys tvrdi da ona utjelovljuje sve spomenuto, a to potvrđuju time što je slušaju i bijelci i crnci, mladi i stari, a njena karijera se tek zahuktava. Alicia Keys je rođena i odrasla u New Yorku i to u opasnom susjedstvu, Hell’s Kitchen, gdje je istesala svoje vještine pjevanja, skladanja, produciranja. Upravo je ondje, u malom dvosobnom stanu počeo njen glazbeni uspon.

Ova ljepotica čija majka je bjelkinja, a otac crnac, tvrdi da joj ta ‘mješovitost’ nikad nije bila prepreka: “Nikad nisam bila zbunjena ili imala problema zbog toga. Odrasla sam u New Yorku. Tamo je dio svakoga od nas. To zaista nije bitno jer sam naučila prihvatiti i voljeti obje strane.”

Alicia je odrasla slušajući takve različitosti kao što su Beethoven, Donny Hathaway, Roberta Flack, U2, Mary J. Blige, Lauryn Hill, Jay Z, Miles Davis, Ella Fitzgerald i Bobby Caldwell. Upravo ti glazbeni korijeni pomogli su Aliciji da oformi svoj vlastiti stil, koji ne sliči niti na jedan od spomenutih. Ključ uspjeha je u jedinstvenosti, a i njen novi album “The Diary Of Alicia Keys” zvuči isto toliko intrigantno, svježe i pristupačno kao i prethodni “Songs In A- Minor“.

Muziku podržava