Zanimljiva zbirka starih hitova

  1822

  Santana

  Colour Collection

  Datum izdanja: 26.02.2007.

  Izdavač: Universal / Aquarius Records

  Žanr: Rock

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. Medley: Samba Pa Ti/El Manisero/Forest Flower Sunset/Brazil/Breezin’ (Live)
  2. Contigo (With You)
  3. La Danza
  4. Oye Como Va/El Pito (Live Version)
  5. Your Touch
  6. Free All The People (South Africa)
  7. Make Somebody Happy
  8. Guajira (Live Version)
  9. Milagro
  10. Esperando (Live Version)
  11. 11 Ji-Go-Lo-Ba
  12. Black Magic Woman/Gypsy Queen (Live Version)

  Početkom godine izdavačka kuća Universal izbacila je na tržište kolekciju od 25 naslova objedinjenih zajedničkim nazivnikom “Colour Collection”. Ova ‘obojena kolekcija’ predstavlja nam u 25 različitih boja samo najznačajnije glazbene veličine i neke od njihovih najsvjetlijih studijskih i koncertnih trenutaka. Prvi u nizu albuma iz ove kolkecije, koji smo odlučili predstaviti je crveno obojeni album Santane..

  Mislim da je o samom Santani uopće suvišno bilo što pisati budući da je njegovo, četrdestogodišnje (pa čak i dulje) postojanje na glazbenoj sceni poznato gotovo svakom. Do takve situacije vjerojatno ne bi došlo, barem što se tiče mlađih naraštaja ne toliko naklonjenih klasičnom rock zvuku, da nije bilo Clive Davisove trilogije (“Supernatural”, “Shaman“, “All That I Am“) i mnoštva zvijezda današnjeg popa i rocka koje su prodefilirale tom trilogijom, zahvaljujući kojoj su upravo te mlađe generacije došle u dodir sa Santanom i njegovim zvukom.

  Santana se u Colour kolekciji ne predstavlja niti jednom od tih novih pjesama, već svojim ranim radovima, pa mogli bismo i reći iz njegove najplodonosnije i najkvalitetnije faze. Tako kompilaciju otvara instrumentalni ‘live medley’ “Samba pa ti/El Manisero/Forest Flower Sunset/Brazil/Breezin“, a na njega se nastavljaju “Contigo” i “La Danza“.

  Slučaj je s kompilacijama ovakve vrste da su upravo najjače stvari, ako već nisu izostavljene, predstavljene u koncertnim verzijama i to vrlo lošim verzijama. To zna često puta biti velika mana, no u ovom slučaju to tako nije, te gore spomenuti instrumental kao i nadolazeće “Oye Como Va/El Pinto“, “Guajira“, “Ji-Go-Lo-Ba” i “Black Magic Woman/Gypsy Queen” u svojim live izvedbama zvuče moćno i besprijekorno.

  Muziku podržava

  Jedina mana ovog izdanja je šturost informacija i podataka o pjesmama, osobito o koncertnim izvedbama za koje ne znate niti gdje niti kada su izvedene. Sva sreća da postoji internet pa tako možemo ovom malom nedostatku progledati kroz prste.

  Izvrstan odabir pjesama/instrumentala, idealna minutaža (tek dvije pjesme su kraće od 5 minuta) i jedna velika četvorka za Santanin “Colour Collection”.

  Muziku podržava