“Lito ide mala”, a idu i ljetni hitovi. Nekima “guilty pleasure”, nekima čista satisfakcija. Kakav god efekt ostavljali ljetni hitovi na vas, svi ćemo se složiti da su to pjesme koje pršte sa svih strana u ljetnim mjesecima, a nerijetko su loše kvalitete i mogu odisati iritantnošću pojedincima. Tom je fenomenu koju šaljivu riječ posvetio i Urban Dictionaryja: “a ‘summer hit’ is a music single played on the radio during the summer months, and then often becomes more of a annoyance because of extensive play, it is not uncommon that the artist playing the song is otherwise unknown and comes from some gay europian country. The best example of this is without a doubt the Dragostea Din Tei.

Voljeli ih ili ne, ljetni hitovi su nešto što je nezaobilazno u našim životima. Čak se i onima s istančanim glazbenim ukusom može desiti da nesvjesno krenu pjevušiti pjesmu koju organski ne mogu podnijeti.

Na našoj YouTube playlisti možete poslušati naš pregled ljetnih hitova od 2000. do 2018. godine i ostaviti glas pomoću Playbuzz aplikacije ispod. Tu su se našli, kako oni hitovi kojima bi pristajala definicija s Urban Dictionaryja, tako i oni koji su jači od tog šaljivog opisa. Ovo su pjesme koje su se našle na playlisti i za koje možeš glasati: