Tango argentino, verzija 3.0

  2971

  Gotan Project

  Tango 3.0

  Datum izdanja: 10.05.2010.

  Izdavač: iYa Basta! Rec. / Dallas Records

  Žanr: Elektronika, Jazz, Latino

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. Tango Square
  2. Rayuela
  3. Desilusion
  4. Peligo
  5. La Gloria
  6. Mil Millones
  7. Tu Misterio
  8. De Hombre A Hombre
  9. El Mensajero
  10. Panamericana
  11. Erase Una Vez

  “Tango Till They’re Sore…” pjevao je Tom Waits ni pretpostavljajući kako će Gotan Project uvijek ostati vjeran svome izričaju: tango i argentinska narodna glazba pomiješana s modernim žanrovima kao što su dub, jazz i electronica, uvijek će biti dio njihovog stila s time da će svaki put evoluirati.

  Posljednji uradak nastavlja ondje gdje je trojka – Philippe Cohen Solal, Eduardo Makaroff i Christoph H. Müller – stala 2006. albumom “Lunatico”.

  Ponovno je prisutan klavirist i aranžer gudača Gustavo Beytemann, a od gostiju treba izdvojiti Dr. Johna čiji je Hammond donio dašak New Orleansa u pjesmi “Tango Square” (istina, njegova uloga posve je minorizirana pa je i teško primjetljiva). Blijedo i mlako otvaranje albuma popravlja se kako pjesme odmiču, a proklizavanja postaju sve rjeđa.

  Premda je zadržao svu prepoznatljivost prethodnika, gradivne elemente i stil, “Tango 3.0” ipak je slabiji album. Dijelom što na trenutke zvuči zbunjujuće i krajnje neinspirirano, a dijelom što je umjereniji, sporiji i s puno manje srčanosti. Teško je kvalitetno na duge staze držati izvorno si zadanu formulu, no unatoč svim manama “Tango 3.0” zanimljiv je i osvježavajuć album nadasve originalne i talentirane grupe.

  Oni koji se s Gotan Projectom susreću prvi put, bolje će ih upoznati izvrsnim prvijencem “La Revancha del Tango” iz 2001. ili već spomenutim “Lunaticom”.

  Muziku podržava