Sramežljivi impuls za nastavak putovanja

  1607

  Skunk Anansie

  Anarchytecture

  Datum izdanja: 15.01.2016.

  Izdavač: Spinefarm Records

  Žanr: Rock

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. Love Someone Else
  2. Victim
  3. Beauty Is Your Curse
  4. Death To The Lovers
  5. In The Back Room
  6. Bullets
  7. That Sinking Feeling
  8. Without You
  9. Suckers!
  10. We Are The Flames
  11. I’ll Let You Down

  U ’90-ima su iznenadili scenu gnjevnom crnkinjom koja vrišti protiv politike i Crkve, i trajali su tri albuma.

  Bez velikog smisla Skin je krenula u solo vode, a onda se dogodila 2010. i Skunk Anansie su se odnekud vratili. Dva povratnička albuma još jednom su zatitrala srca fanova, a čini se da će i ovu fazu obilježiti ta cjelina koju često volimo zvati trilogijom. Prošli put svi albumi bili su bomba, a ovoga puta, iako smo znali što nas čeka i bili upoznati s njihovim talentom, “Wonderlustre” i “Black Traffic” milovali su naše duše baladama i rasplesali onim čvršćima. No, “Anarchytecture” je ipak pokazao neke limite. U najmanju ruku…Naravno, uvodna i odlična “Love Someone Else” izazvat će skakanje na koncertima, ali i postaviti pitanje zašto i studijska verzija ne zvuči tako moćno. Činjenica da je taj electro rock stavio gitaru u drugi plan posebno dolazi do izražaja na “Victim” i “Beauty Is Your Curse“. Kao da se još nisu zalaufali…

  I onda opet iskače Skin i ono što razvaljuju – mega baladica “Death To The Lovers” koja mirne duše može stati uz bok svim dosadašnjim laganim evergreenovima. I to je taj predložak – malo fuzz distorzije koja me uvijek razočarava, malo tanke produkcije koja je tu iz tko-zna-kojeg razloga… I onda opet od nekuda iskoči RATM riff i prepoznatljivi hard rock. Ali, “Suckers” ostaje samo – instrumental od minutu i pol.

  Muziku podržava

  “Anarchytecture” je samo pristojan album, jer Skunk Anansie moraju biti svjesni da ih uspoređujemo s njima samima. A to je i privilegija i kletva! Ovaj put novim izdanjem ne mogu očekivati da će promijeniti svijet ili stisnuti šamarčinu sceni. A s druge strane, sumnjam da će ovdje biti previše slomljenih srca brojnih fanova.

  Ovo je nekoliko novih pjesama za set-listu i održavanje potrebnog pulsa života ovog benda, za koji mi je jako drago što i dalje ide gore-dolje.

  Muziku podržava