Skunk Anansie na Šalati: Briljiranje za 25 rođendan kojem je trebalo svjedočiti

  3159

  Skunk Anansie

  220 Kn
  Datum i vrijeme: Subota, 27.7.2019. @ 0:00
  Mjesto održavanja: Šalata Zagreb

  Sinoć je na prepunom zagrebačkom stadionu Šalata, neponovljiva britanska četvorka Skunk Anansie, briljirala i napravila pravu feštu uoči 25 godina karijere.

  skunk anansie, zagreb, šalata, foto: Izidor Tačković
  foto: Izidor Tačković

  Skunk Anansie definitivno su obilježili jednu veliku eru devedesetih godina. S jučerašnjim koncertom to su i dokazali. Frontwomanica Skin, žena zmaj, donijela je nezaboravnu energiju te pokazala kako je i nakon 25 godina u glazbenoj industriji i dalje neuništiva.

  Na samome početku, bendu je podršku pružila talentirana kantautorica, Dunja Ercegović, koja je u punom sastavu zagrijala publiku za ono što su svi mjesecima čekali. Satnica je išla po planu. Oko 21 sat, članovi benda sa Skin, u jedinstvenom stilu, popeli su se na pozornicu. Spektakl je mogao početi. Koncert je otvoren s hitom “Charlie Big Potato”, a već u startu, osjetilo se kako je bend ovaj nastup dugo pripremao, a publika ga svih ovih mjeseci nestrpljivo čekala. Druga stvar, bila je “Because Of You”, na nju se nadovezala i “I Can Dream”.

  skunk anansie, šalata, zagreb, foto: Izidor Tačković
  foto: Izidor Tačković
  Muziku podržava

  Već na ovim pjesmama, Skin je pokazala bliskost s publikom, spuštala se u prve redove, plivala im na rukama, bilo je i onih sretnih koji su zaplesali s njom, dok se nekima i popela na ramena. Slijedila je “You Follow Me Down”, “My Ugly Boy” i “Twisted”, za vrijeme ove pjesme, Skin se ponovno spustila do vjernih obožavatelja koji su se zajedno s njom spustili skroz do dolje i na njenu naredbu utišali te za refren pjesme ponovno “pobjesnili” u pravom stilu Skunk Anansie fanova.

  Nadovezale su se “Cheap Honestly” i najpoznatija “Weak” u kojoj bend uvijek da sve od sebe. “Hedonism” je posvetila svim tipovima koji su se “tako ponašali” i povrijedili svog partnera. Publika je sama otpjevala dobar dio pjesme na što je Skin bila oduševljena.

  skunk anansie, šalata, zagreb, foto: Izidor Tačković
  foto: Izidor Tačković

  U četvrtom mjesecu, prije koncerta, imali smo tu priliku porazgovarati s njom, gdje nam je rekla kako cijeni to što imaju veliku podršku i ljubav od strane obožavatelja, a to se definitivno moglo cijelu večer i osjetiti. Osim ove bliskosti, Skin je održala i mini govor o imigrantima, objasnila je kako moramo podržavati jedni druge te da je i ona sama imigrant, nakon čega je otpočela “God loves You” posvećena upravo njima. Osim poznatih hitova, bend je povodom rođendana poklonio publici i dvije nove stvari i pokazao da ne igraju samo na sigurno.

  Nikome nije bilo dosta koncerta, bend se dva puta neumorno vraćao na binu, a Skin je pokazala da drži konce u svojim rukama.

  Skunk Anansie je i više od benda, oni su jedna velika obitelj koja se već 25 godina međusobno podržava i poštuje. Povezanost s publikom i dalje je tu, a mi im želimo još puno ovakvih slavlja i što manje pauza jer ono što se jučer doživjelo, piše se u povijest.

  Napisala: Edina Ferenčić

  Muziku podržava