Solidan DVD ikone dvadesetog stoljeća

  1990

  John Lennon

  Lennon Legend - The Very Best Of John Lennon

  dvd

  Datum izdanja: 18.11.2003.

  Izdavač: EMI / Dallas Records

  Žanr: Rock

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. Imagine
  2. Instant Karma
  3. Mother
  4. Jealous Guy
  5. Power To The People
  6. Cold Turkey
  7. Love
  8. Mind Games
  9. Whatever Gets Thru The Night
  10. #9 Dream
  11. Stand By Me
  12. (Just Like) Starting Over
  13. Woman
  14. Beautiful Boy (Darling Boy)
  15. Watching The Wheels
  16. Nobody Told Me
  17. Borrowerd Time
  18. Working Class Hero
  19. Happy Xmas (War Is Over)
  20. Give Peace A Chance

  Svi su čuli za John Lennona i za njegovu Yoko Ono. Svi znaju da se smatra da je ona glavni krivac što su se raspali The Beatlesi, pa stoga i nije baš omiljena među njegovim obožavateljima. Ali u ovom DVD-u se vidi da John nije mogao bez nje.

  Naravno sve pjesme koje su na ovom dobro poznatom izdanju “Lennon Legend – The Very Best Of John Lennon” (postoji i audio izdanje) bez riječi su velike i označile su Johnovu glazbenu karijeru, ali kada gledate sve to na TV vidite da je u svemu sudjelovala i Yoko Ono, te se vidi da je imala jak utjecaj na njega.

  Svi spotovi su rađeni na isti kalup, John i Yoko teže svojoj idili – ljubavi (“Love“, “Jealous Guy“, “(Just Like) Starting Over“), miru (“Give Peace A Chance“, “Happy Xmas (War Is Over)“), borbi za ljudska prava (“Power To The People“)… tako da se sve odvija kao jedan film samo se mijenjaju pjesme. Iako se lokacije mijenjaju sve je vrlo jednostavno. To nam govori kakav je Lennon bio čovjek i što je mislio o svemu u životu, sve čemu je on težio i za šta se borio sve je na ovom DVD-u.

  U dodatcima se nalaze animirani crteži koje je Lennon nacrtao, a napravljeni su kao kratki filmići od par sekundi, iako je i u samim spotovima ima Johnovih slika, ima i posebna foto galerija gdje se vidi njegov cijeli život, a popraćena je jednom od najboljih njegovih pjesama “Imagine“. Među dodatcima se nalazi spot “Everybody Had A Hard Year“, koji je snimljen 1968. godine, a na njemu su naravno John i Yoko.

  Muziku podržava

  S obzirom da ima jako starih spotova DVD je tehnički odličan pa se uopće neprimjećuje njihov stariji zapis i format slike je preko cijelog ekrana.

  John je bio običan čovjek koji je imao obitelj i vjerovao je u svoje ideale, a svojom borbom kroz muziku je pokazao koliko je ipak bio velik čovjek, što nam govori pjesma “Imagine”.

  Muziku podržava