Simpatični folk-rock za narod

  809

  Dropkick Murphys

  11 Short Stories Of Pain And Glory

  Datum izdanja: 06.01.2017.

  Izdavač: Born & Bred Records

  Žanr: Folk-Rock, Punk

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. The Lonesome Boatman
  2. Rebels with a Cause
  3. Blood
  4. Sandlot
  5. First Class Loser
  6. Paying My Way
  7. I Had a Hat
  8. Kicked to the Curb
  9. You’ll Never Walk Alone
  10. 4-15-13
  11. Until the Next Time

  To ne znači da nisu zabavni. Bend koji spaja navijače, sportaše, rockere, alternativce, pijandure, šminkere i one koji slušaju sve što slušaju mladi, još jednom spaja – iako ne roka do jaja.

  Nešto sporijeg tempa, s manje distorzije i dernjave, Dropkick Murphys stigli su do devetog dugometražnog izdanja karijere i nasljednika “Signed & Sealed In Blood” iz 2013.Svi prepoznatljivi elementi su tu, bez puno novih. Refreni se i dalje često ponavljaju, navijačke dionice iz dubine grla opet se ore, a gajde i dalje deru, doduše pod novim dirigentom, Leeom Forshnerom.Ken Casey i ekipa su na novih 11 pjesama odali počast legendama, uzorima, žrtvama terorističkog napada, prijateljima, poznanicima i obitelji. Čuo sam nešto što zvuči poput Johnnya Casha, Queen, Social Distortion i Flogging Molly, a da sam više upoznat s popularnijim i ikoničnijim izvođačima vjerojatno bih čuo još toga. U prvoj pjesmi, tijekom puhačkog dijela, činilo mi se da vidim i zelena polja svijeta “Gospodara prstenova”.Kad sam već spomenuo Flogging Molly, moram reći kako sam u nekoliko navrata primijetio sličnost dvaju bendova koju dosad nisam, a na predzadnjoj pjesmi kao da i pjeva Dave King. Manji minusi odnose se na repetitivnost i nedostatak eksplozivnosti, ali posvećenost i nesladunjava emotivnost to nadoknađuju. Naročito se to odnosi na zaključnu pjesmu “Until The Next Time” koja odiše pozitivnom melankolijom i pivskom pjenom, a odsad bi mogla i biti bis na nastupima.

  Navijači među nama mogli bi doći na svoje s više pjesama, ali istaknut ću obradu “You’ll Never Walk Alone“, a ljubiteljima starije škole “Rebels With A Cause” i “I Had A Hat“. “Paying My Way” i “Blood” njeguju tradicionalno himnični zvuk Murphysa i mogle bi se svidjeti svima, ali “First Class Loser” mogla bi osvojiti najviše simpatija jer će svi subjekta iz pjesme lako naći u svojoj okolini – ili sebi.

  Pop-rock vode kojima su Dropkick Murphys plovili zadnjih godina dovele su do “11 Short Stories Of Pain And Glory”, najpristupačnijeg albuma diskografije kojim su sigurno pridobili još nekog fana. Stari fanovi koji nisu impresionirani vratit će se starijim stvarima, ali će se zato i novi i stari susresti na koncertima. Od ovakvog benda se ne odustaje.

  Muziku podržava