Prava live dominacija

  1752

  Hatebreed

  Live Dominance

  dvd

  Datum izdanja: 02.09.2008.

  Izdavač: Century Media / Dallas Records

  Žanr: Metal

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. This Is Now
  2. Perseverance
  3. A Call For Blood
  4. To The Threshold
  5. Empty Promises
  6. Destroy Everything
  7. Voice Of Contention
  8. As Diehard As They Come
  9. Hallow Ground
  10. Doomsayer
  11. Betrayed By Life
  12. Straight To Your Face
  13. Facing What Consumes You
  14. Before Dishonor
  15. Never Let It Die
  16. Last Breath
  17. Beholder Of Justice
  18. Smash Your Enemies
  19. Proven
  20. Defeatist
  21. Live For This
  22. I Will Be Heard

  Već je polako smiješno slušati svaki bend kako na stageu hvali svoje fanove (svaki koncert je ‘najbolji do sada!’), a u knjižicama tvrdi da nema vjernijih od njih. E, pa, Hatebreed si zbilja može priuštiti da i stoje iza tih riječi.

  Već godinama hardcore scena temelji se na bratstvu, jedinstvu, jači-od-svih, neslomljivosti i osveti, a kako Biohazard i ekipa već godinama izazivaju podsmjeh sa svojim izvanglazbenim aktivnostima, Hatebreed se ponosno popeo na tron i bome ga drži čvrsto. I s pravom.

  Live Dominance” je njihov prvi DVD, snimljen prošle godine u Detroitu, kako sami kažu, eldoradu za taj bend. DVD je, već sam po sebi, nadišao sirovu uličnu snagu hardcorea, jer je to najvisokobudžetnija snimka jednog ovakvog benda. Snimljena u HD tehnologiji, s ultra-moćnim zvukom i raspoloženim bendom i publikom postala je pokazatelj kako jedan DVD može biti dobar.

  Muziku podržava

  Čini se da je Hatebreed trenutno zbilja na vrhuncu svoje snage (slijedi i album s obradama) i nije im nimalo teško to pokazati na pozornici.

  "Empty Promises", "Smash Your Enemies", "Straight To Your Face", i brutalna "Defeatist" lijepo pokazuju prijelaz preko cijele karijere. Tako je Jamie Jasta redovito nakon (ili prije) svake stvari imao svoj ponosni hardcore govor u kojem je posvećivao "A Call For Blood" svim žrtvama seksualnog nasilja, "Perserverance" je samo jedna od onih posvećenih vjernim fanovima, a "Last Breath", osim za sve kojih nema, bila je poklonjena Dimebag Darrellu.

  No, ono što obilježava Hatebreedove koncerte je nevjerojatna kemija između razbacanog i rasplesanog Jamieja i publike, koja mu zbilja ‘jede iz ruke’ (posebno na vrhuncu "I Will Be Heard"), pa čak i izvodi svoj prvi stage-dive (klinac nakon koncerta). Istina, ovakav bend zbilja nema ‘lakše’ (ni blizu) stvari, pa se kroz 22 pjesme nekome sa strane čini jednolično, ali oni svejedno uspijevaju zadržati konstantnu razinu pumpajuće energije.

  Zna se što je Hatebreed – brutalna moćna i jednostavna muzika (ne u lošem smislu) napunjena tekstovima koji ljudima nešto znače. Kada se tome pridoda nabrijan i visoko isproduciran zvuk – dobiva se baš ono što Hatebreed u živo mora pokazati.

  DVD-u su nadodani neki bonus materijali kao nekoliko stvarčica s drugih koncerata, tetovaže, intervjui i takve stvari, ali pored ovakvog nastupa zbilja se čine onako – ajde neka.

  ”Live Dominance” je uhvatio energiju, strast, poruku i povezanost benda i fanova. Jedan od jačih koncerata zadnje vrijeme i odlična reklama za vidjeti ovaj bend uživo. A ako već to ne uspije, ovaj DVD je sljedeća najbolja solucija.

  Muziku podržava