Potvrda i odgovor o velikom uspjehu Blunta

  1604

  James Blunt

  Chasing Time - The Bedlam Sessions

  dvd

  Datum izdanja: 13.02.2006.

  Izdavač: Atlantic / Dancing Bear

  Žanr: Pop

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. Billy
  2. High
  3. Wiseman
  4. Goodbye My Lover
  5. Tears And Rain
  6. Out Of My Mind
  7. So Long, Jimmy
  8. You’re Beautiful
  9. Cry
  10. No Bravery
  11. Where Is My Mind
  12. High (video)
  13. Wiseman (video)
  14. You ‘re Beatiful (video)
  15. High (2005 video)
  16. Goodbye My Lover (video)
  1. Wiseman
  2. High
  3. Cry
  4. Goodbye My Lover
  5. So Long, Jimmy
  6. Sugar Coated
  7. You’re Beautiful
  8. Billy
  9. Fall At Your Feet
  10. Tears And Rain
  11. No Bravery
  12. Where Is My Mind

  James Blunt, mladi britanski glazbenik, prošao je u samo nekoliko godina vrlo zanimljiv put. Nakon profesionalne vojničke karijere, ovaj Englez odlučuje pušku zamijeniti mikrofonom i gitarom, i iskušati se u glazbenim vodama. Još zanimljivije od toga je način na koji se predstavio publici. Suprotno očekivanjima (vjerojatno i njegovih vlastitih), prošlogodišnji debitantski uradak “Back To Bedlam” napravio je pravu pomutnju i promijenio izgled svjetskih (pogotovo europskih) pop ljestvica.

  Album je možemo slobodno reći, obilježio prošlu godinu, postavši najprodavaniji britanski glazbeni rad. Njime se James Blunt široj javnosti predstavio kao izuzetno potentan i talentiran glazbenik s jasno istaknutom kandidaturom da bi mogao i slijedećih nekoliko godina vladati britanskom (europskom) glazbenom pop scenom. Uostalom, svi koji su ga slušali, sigurno su prepoznali njegov veliki potencijal.

  Za sve simpatizere i ljubitelje Blunta, imamo odlične vijesti. Pred nama je njegovo novo izdanje. Doduše na zalošt, ne radi se o novome studijskom ostvarenju, već o jednoj vrsti kolekcionarskog izdanja, kombinaciji DVD-a i CD-a naziva “Chasing Time – The Bedlam Sessions“. Kako se i iz samog naziva može vidjeti, ovaj projekt je nastao potaknut velikim uspjehom prvoga objavljenog studijskog uratka. Krenimo redom.

  Prvi disk dolazi u DVD obliku, a donosi koncert snimljen za potrebe BBC-a. Nalaze se tu sve one uspješnice koje su i proslavile Blunta kao “You’re Beautiful” ili “Goodbye My Lover”, ali i jedna obrada, Bluntova verzija “Where Is My Mind“, legendarnih Pixiesa. Ovdje možete i pronaći sve video spotove skinute s “Back To Bedlam”, njih pet, kao i kratke priloge koji govore kako su oni snimljeni.

  Muziku podržava

  Osobno, meni je posebno zanimljiv dokumentarni film “Being Blunt“, u kojem ovaj pjevač predstavlja svoju drugu, manje poznatu stranu, opisuje svoj dosadašnji život, vrijeme provedeno u vojsci, te govori još o nekim stvarima koje nisu toliko eksponirane po medijima. U sklopu ovoga DVD-a, nalazi se i razgovor s Bluntom, u kojem on također iznosi neke ‘pikanterije’ iz svog života, a tu je i foto galerija.

  Drugi disk je audio CD, koji donosi snimku koncerta održanog 5. prosinca prošle godine u Irskoj. Sadrži dvanaest pjesama, uključujući jednu potpuno novu “Sugar Coated“, kao i “Fall At Your Feet” Neila Finna (Crowded House), i već spominjanu “Where Is My Mind”.

  “Chasing Time – The Bedlam Sessions” još jednom dolazi kao potvrda i odgovor na pitanje zašto je debitantsko Bluntovo ostvarenje požnjelo toliko uspjeha. Oni koji su ravnodušni na Bluntove kvalitete, neka zaborave ovo djelo, dok će se ono njegovim pravim poklonicima, siguran sam, učiniti pravom poslasticom.

  Muziku podržava