Ovo bi mogao biti početak jedne lijepe glazbene priče

  593

  Lion Babe

  Begin

  Datum izdanja: 05.02.2016.

  Izdavač: Interscope Records

  Žanr: Soul

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. Whole
  2. Jump Hi feat. Childish Gambino
  3. Wonder Woman
  4. Impossible
  5. Stressed OUT!
  6. Satisfy My Love
  7. Where Do W eGo
  8. On The Rocks
  9. Hold On
  10. Jungle Lady
  11. Got Body
  12. Everyday Life
  13. Treat Me Like Fire
  14. Little Dreamer

  Njujorški duo Lion Babe izdao je debitantski album “Begin” ove godine, dvije godine nakon EP-a “Lion Babe” kojem je prethodio singl “Treat Me Like Fire”.

  Okarakterizirani kao neo soul duo u tom su pravcu usmjerili prvi album, iako ima raznih utjecaja koji se mogu iskristalizirati.Jillian Hervey i Lucas Goodman odmah su osjetili povezanost i slične glazbene afinitete pa su se bacili na posao. Hervey pjeva, a Goodman je producent. Odmah nakon prvog singla “Treat Me Like Fire” potpisali su ugovor s Interscopeom i bili na turneji s Childishom Gambinom.Naziv benda potječe od Goodmanovog horoskopskog znaka i stila frizure Jillian Harvey. Što se tiče naziva albuma, kao da su htjeli istaknuti novi početak karijere i upoznati glazbeni svijet sa svojim izričajem.Utjecaji koji su obilježili taj izričaj su prije svega Lauryn Hill, Erykah Badu, Pharell i Timbaland, ali i neka imena koja se ne bi mogla očekivati kao The Beatles, The Strokes i The White Stripes. Stil ovog dua je mješavina soula, hip-hopa, r’n’b-a i elektronike. Dakle, odabrali su ono što danas prolazi, ali ipak su to uspjeli minimalistički izvesti da nikad ne odu u totalni mainstream, nego se drže sredine između inventivnosti i kopiranja.

  Vokalno je Hervey dosta posebna i zaista je to pravi r’n’b vokal na tragu Eryke Badu. Njen vokal nosi ovaj album i pjesme su takvog karaktera da su baš podatne za njenu izvedbu. Hervey je gostovala na zadnjem albumu Disclosurea na pjesmi “Hourglass”. Njene mogućnosti su neupitne, ali ponekad se čini da ne daje svoj maksimum kao u “Satisfy My Love” gdje lagano prelazi u karikaturu klasičnog r’n’b vokala.

  Muziku podržava

  Na “Jump Hi” gostuje Childish Gambino i ako bismo trebali izdvojiti hit to je ova stvar, pored “Treat Me Like Fire” i “Wonder Woman“. Ove se tri stvari izdvajaju kao nabolje.

  Disko utjecaji osjete se na “Where Do We Go“, dok su “Hold On” i “Jungle Lady” najviše soul od svih ostalih. Što se tiče tekstova, pisani su iz ženske vizure pa tako imamo priče o neovisnosti, snazi, muško-ženskim odnosima, sazrijevanju i moći. To je upakirano u privlačne pjesme koje su prije svega opuštajuće i zabavne.

  Od lošijih stvari tu su “Stressed OUT!” koja je poput “Satisfy My Love” lagano iskarikirana, zatim “Got Body” u kojoj je pop najizraženiji i odskače od ostatka albuma.

  Lion Babe ponudili su jedan pristojan debitantski album u kojem su dali do znanja da mogu balansirati između mainstreama i vlastitosti. Vokal je taj koji nosi ovaj album, iako ponekad prelazi u karikaturu, ali gledano u cjelini Jillian Hervey zna pjevati i u tome je samouvjerena.

  “Begin” može biti početak jedne lijepe glazbene priče ukoliko iskristaliziraju i jasnije artikuliraju svoj zvuk i stil.

  Muziku podržava