Odličan nastup kao potvrda vrijednosti

  1172

  David Gray

  Live In Slow Motion

  dvd

  Datum izdanja: 04.04.2006.

  Izdavač: IHT Records / Dancing Bear

  Žanr: Pop

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. Alibi
  2. The One I Love
  3. Nos Da Cariad
  4. My Oh My
  5. Sail Away
  6. Disappearing World
  7. Lately
  8. Please Forgive Me
  9. Nightblindness
  10. Ain’t No Love
  11. Hospital Food
  12. Baltimore
  13. Now And Always
  14. Silver Lining
  15. Freedom
  16. Shine
  17. This Year’s Love
  18. Babylon
  19. Friday I’m In Love
  20. The One I Love (video)
  21. Hospital Food (video)
  22. Alibi (video)

  Nedavno objavljenim albumom “Life In Slow Motion“, David Gray se poslije nekoliko godina izdavačke pauze vratio onome što najbolje zna, pjevanju, odnosno snimanju potpuno novih materijala. Iako će neki možda primjetiti (ili je to samo moj osobni dojam) da on kvalitetom malčice zaostaje za nekim prijašnjim, barem što se hitova (čitaj singlova) tiče, to i nije toliko važno. Svi ljubitelji ovoga engleskog kantautora, njegov su novi rad dočekali s nestrpljenjem.

  Gray je prava pjesnička duša koja svojoj glazbi pristupa, vidljivo je to, s dubokim osjećajima, u svakoj pjesmi daje cijeloga sebe, a kažemo li i to da piše prekrasne stvari, nije čudo da spada u grupu najcjenjenijih i najvoljenijih britanskih glazbenika.

  Naravno, i kao svaka druga velika zvijezda, tako i David Gray poslije objavljivanja novog studijskog albuma, koncertno promovira svoje nove materijale. Nisam siguran da li Gray u nekoj skoroj budućnosti ima u planu posjetiti i ove naše meridijane, i razveseliti svoje ovdašnje ljubitelje, ali dok se tako nešto ne ostvari, morat ćemo se svi zadovoljiti nedavno objavljenim DVD izdanjem “Live In Slow Motion“.

  DVD donosi snimku koncerta održanog u Londonu. Odlična je to prilika čuti i vidjeti kako Gray izgleda nastupajući uživo. Iako je logično naglasak stavljen na svježi album “Life In Slow Motion”, Gray je u 120 minuta trajanja ovog nastupa uspio izvesti gotovo sve najznačajnije stvari koje su obilježile njegovu karijeru (šteta što tom prilikomn nije otpjevao “Caroline” ili “The Other Side”, no svejedno, riječ je o vrlo dobrom nastupu).

  Muziku podržava

  Zanimljivo je da je za sami kraj koncerta Gray izveo “Friday I’m In Love“, klasik Roberta Smitha i njegovih The Cure.

  Osim samog nastupa uživo, ovaj uradak donosi kratak desetominutni dokumentarac “Making Of Life In Slow Motion“. Kako mu i samo ime govori, u njemu Gray objašnjava kako je došlo do realizacije i nastanka ovoga zadnjeg uratka. Osim razgovora, film prikazuje snimke snimljene u studiju, za vrijeme snimanja, ali isto tako i u vrijeme pauze i opuštanja.

  Od ostalih posebnih dodataka, ovdje možete vidjeti tri promo video spota i to za pjesme “The One I Love“, “Hospital Food” i “Alibi“.

  Iako je ovaj DVD pomalo siromašan sadržajima, ne bi ga smjeli okarakterizirati lošim. David Gray svojim kvalitetama, odnosno snimkom upečatljivog nastupa pokazuje da je bilo krajnje vrijeme da objavi novi rad, i vrati se na svoje nekadašnje pop rock pozicije, a to je najvažnije.

  Muziku podržava