O jednoj teksaškoj mladosti

  645

  Maren Morris

  Hero

  Datum izdanja: 03.06.2016.

  Izdavač: Columbia Records / Dancing Bear

  Žanr: Country

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. Sugar
  2. Rich
  3. My Church
  4. I Could Use a Love Song
  5. 80s Mercedes
  6. Drunk Girls Don’t Cry
  7. How It’s Done
  8. Just Another Thing
  9. I Wish I Was
  10. Second Wind
  11. Once

  Vozi Mercedes s krunicom na retrovizoru, u refrenu spominje “Amen” i “Aleluju”, slavi 10.4. svake godine, kakav je to krkan Maren?

  Eh, nije krkan, nego zgodna cura moćnog glasa, rođena 10.4.1990. u Texasu, u spotu za pjesmu “My Church” se odlučila provozati starim Mercedesom, a njen veliki hit, i vjerojatno hit ljeta “My Church” pjeva o blagodatima FM radija kada svira pjesme Hanka Williamsa i Johnnya Casha. Sljedeći singl je “80s Mercedes“, pjesma samopojašnjavajućeg naslova u kojoj joj dotično vozilo služi malo da privuče pažnju u subotu navečer, a malo da uživa u postojanoj kvaliteti auta koji traje dulje nego svi trovremenski taftovi zajedno. Maren Morris je nova country zvijezda na američkom nebu, mlada dama čiji je najveći forte njena osobnost. Naravno, pomaže glas s jakom rašpom, dobre pjesme podešene u Marenine ‘lage’, pametni suradnici koji znaju što treba staviti u prvi plan. A to je Maren. Preslušavanje albuma “Hero” ja kao da vam dotična dama osobno čita stranice svog dnevnika.

  Morris upozorava svoju prijateljicu u “Drunk Girls Don’t Cry” (vjerovati kada njen momak kaže da će se promijeniti je kao da kažeš da pijane cure ne plaču), a onda radi istu stvar u “Just Another Thing” – eto, potroši još jedan petak navečer s krivim tipom i napiše pjesmu o tome, koja je uz to i dobra. “I Wish I Was” je hrabar ljubavni rastanak u kojoj Morris bez krzmanja kaže: “I’m not the hero in the story, I’m not the girl that gets the glory, cause you’re looking for true love, and I’m not the one, but I wish, but I wish I was”.

  Muziku podržava

  S glazbene strane kod Maren Morris nema velikih iznenađenja, to su relativno poznate harmonijske progresije koje krase country-pop kao žanr. Zvuk ove ploče je dovoljno ‘neuredan’ da se zadrži neposrednost, ali dovoljno ispeglan da bude pristupačan slušateljima koji vole čistu pop-muziku.

  Iako smo manje-više svi doživjeli propale ljubavi, bože-mi-prosti izlaske i frendove koji trunu u krivim vezama, Maren Morris uspijeva uvjeriti slušatelja da vrijedi čuti njene doživljaje jer će ona osjetiti pročišćenje i emotivno olakšanje. Njena interpretacija govori da se to događa sada i ovdje, neposredno i intenzivno. O sličnim je dogodovštinama na sličan način prije 5 godina pjevala i Adele (koja je u međuvremenu razočarala s albumom “25”), pa se nadam da se Maren neće tako brzo razići s inspiracijom i da će dalje isporučivati ovako lijepo uglazbljene i nadahnuto otpjevane intimne trenutke.

  Muziku podržava