Ništa novo od The Black Eyed Peas

  3781

  The Black Eyed Peas

  Monkey Business

  Datum izdanja: 30.05.2005.

  Izdavač: A&M Records / Aquarius Records

  Žanr: Hip-hop

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. Pump It
  2. Don’t Phunk With My Heart
  3. My Style
  4. Don’t Lie
  5. My Humps
  6. Like That
  7. Dum Diddly
  8. Feel It
  9. Gone Going
  10. They Don’t Want Music
  11. Disco Club
  12. Bebot
  13. Ba Bump
  14. Audio Delite At Low Fidelity
  15. Union

  Slavna četvorka – will.i.am, Fergie, Apl i Taboo, pokušala je napraviti nasljednika dostojnog “Elephunka”, albuma koji im je donio svjetsku slavu. I tako je nastao “Monkey Business“, na kojem i dalje kombiniraju različite stilove i na kojem su ugostili Jamesa Browna, Justina Timberlakea i Stinga.

  ‘Majmunska posla’ otvara pjesma “Pump It“, za koju stvarno očekujem da postane kraljica tuluma ovoga ljeta. U podlozi se vrti “Miserlou (Pulp Fiction Theme)” i s dodatkom odličnog beata, pjesma postaje puna energije, te vas tjera da opalite po volume na liniji do kraja, ne obazirući se na već brojne prigovore susjeda.

  Don’t Phunk With My Heart” je prvi singl s ovog albuma i već se mjesecima vrti po raznim top listama. Tipičan singl, namijenjem upravo tome. Koja će pjesma izaći kao sljedeći singl, stvarno ne znam, ali ne bi me čudilo kad bi to bila “Dum Diddley“, koja svojim odličnim, plesnim ritmom podsjeća na “Hey Mama” s “Elephunk”.

  Justin Timberlake gostuje u pjesmi “My Style“, koja ne ostavlja apsolutno nikakav dojam na mene. Čak me pomalo i razočarala. Isto tako je i s pjesmom “They Don’t Want Music“, na kojoj gostuje James Brown. Iako pjesma ima onaj tipični JB funky prizvuk, nekako sam očekivala puno više, s obzirom na gosta.

  Muziku podržava

  Još jedna stvar u kojoj su ugostili ‘facu’ je “Union“. Zapravo je to pjesma koja nosi konkretnu poruku, te s obzirom na tematiku podsjeća na njihov veliki hit “Where Is The Love”. The Black Eyed Peas su za “Union” iskoristili Stingov hit “Englishman In New York”, osim što su u refren stavili druge riječi, te također u obradi ugostili Stinga i ispalo je poprilično dobro.

  S pjesmom “Don’t Lie” bi se mogli gotovo svi mi poistovjetiti. Tko od nas nije barem jednom malo iskrivio istinu, te na taj način pokušao izbjeći probleme koji bi mogli uslijediti, a nakon toga mu je bilo žao. Još kad tome dodate laži ‘namijenjene’ partneru/partnerici, dobit ćete upravo ono o čemu govori ova pjesma.

  Naravno, na albumu ne nedostaje i pjesama koje bih ja nazvala čistom zezancijom, ali naravno u pozitivnom smislu. Takve su “My Humps” i “Disco Club“. Prva je posvećena odličnom tijelu ljepše polovice TBEP-a, dakle Fergie. Iako ona sama pjeva o tome, no nećemo joj to sad zamjeriti. Druga pak govori o zavođenju djevojaka u klubovima.

  Sve u svemu, slušajući “Monkey Business”, nisam ostala niti previše razočarana, a niti oduševljena. Album je naslijedio “Elephunk” – ima zarazne, plesne ritmove, stvari koje bi mogle postati pravi ljetni hitovi, s jedne strane nešto ozbiljno, s druge pak čistu zezanciju. Ipak, nisam se nadala tolikoj sličnosti s prethodnikom.

  Muziku podržava