Fantastično putovanje završava blijedim početkom

  1369

  The Black Eyed Peas

  The Beginning

  Datum izdanja: 26.11.2010.

  Izdavač: Interscope / Universal Music

  Žanr: Hip-hop, Pop

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. The Time (Dirty Bit)
  2. Light Up The Night
  3. Love You Long Time
  4. XOXOXO
  5. Someday
  6. Whenever
  7. Fashion Beats
  8. Don’t Stop The Party
  9. Do It Like This
  10. The Best One Yet (The Boy)
  11. Just Can’t Get Enough
  12. Play It Loud

  Voljeli ili ne voljeli The Black Eyed Peas, statistike govore sve, a njihov se album “The E.N.D.” iz 2009. godine prodao u preko 11 milijuna primjeraka, približivši se te godine tako Jacksonovom “Thrilleru”, sveprisutnom pop albumu za kojeg je svatko čuo.

  The E.N.D.” je planet Zemlju osvojio digitalnim bombastičnim beatovima sintetiziranih linija i robotiziranom aromom koja se provlači kroz cijeli uradak. Njegov nastavak “The Beginning” samo je ekstremitet prijašnjeg albuma koji zaokružuje cijelu priču.

  Samo bi se manijaci išli igrati s ovakvim beatovima koji na momente mogu zvučati preumjetno ako nisu spakirani u kombinaciju koja će privući slušatelje. Svemirsko eskapistički prizvuk ima skoro svaka pjesma na albumu te svoje slušatelje odvodi na putovanje iz snova.

  Jedina je razlika između dva albuma što se s “The E.N.D.” može čuti socijalno-politička poruka koju je will.i.am odlučio poslati svim ljudima dobre volje koji misle da na ovom svijetu još uvijek ima nade za promjenama i da je sve u rukama nas koji živimo u sadašnjosti. Prisegao je vjernost ritmu i zvuku jasno i glasno na posljednjoj stvari na albumu “Play It Loud“.

  Muziku podržava

  The Black Eyed Peas oduvijek su bili stilski fleksibilni i nisu na svoj proizvod, svoju muziku nikad stavljali etiketu, iako su sa zadnja dva albuma prepoznati po miješanju electro-funka, euro-trancea i klasičnog disca. Zaključili su da je taj spoj u modi, a kako su oni uvijek trendi, savršeno su taj zvuk ukomponirali na “Fashion Beats

  Osjeti se kako su iznenađeni što su najveća hip-hop grupa na planeti jer im glazba odiše zahvalnošću prema onima koji su ih inspirirali. Tako su na “The Time (Dirty Bit)” ‘posudili’ refren iz slavnog dueta iz “Dirty Dancinga” “(I’ve Had) The Time of My Life” te s ovim hitom poharao ljestvice diljem svijeta. Apl.de.ap učinio je pjesmu “Someday” osobnom repajući o svojoj radnoj etici i imigrantskoj pozadini iz koje dolazi.

  “The Beginning” je unatoč provjerenoj tehnici blijeda verzija albuma “The E.N.D.” u kojoj su slušatelji i obožavatelji mogli preživjeti i ne čuti kako je krenuo početak ove fantastične priče. Najzanimljivije je ostalo u 2009. godini jer hitove kao “Boom Boom Pow”, “I Gotta Feeling” i “Meet Me Halfway” nije lako ponoviti.

  Muziku podržava