Madonna za sirotinju

  1899

  Gwen Stefani

  Harajuku Lovers Live

  dvd

  Datum izdanja: 22.11.2006.

  Izdavač: Interscope / Aquarius Records

  Žanr: Pop

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. Harajuku Girls
  2. What You Waiting For?
  3. The Real Thing
  4. Crash
  5. Luxurious
  6. Rich Girl
  7. Danger Zone
  8. Long Way To Go
  9. Wind It Up
  10. Orange County Girl
  11. Cool
  12. Serious
  13. Bubble Pop Electric
  14. Hollaback Girl

  Pjevaču ili pjevačici nekog benda najlakše je nakon raspada napraviti svoju solo karijeru. Možete li si zamisliti da je recimo basist No Doubta nastavio pod svojim imenom? Gwen Stefani zato je definitivno iskoristila svoje šanse i trenutno uživa veliki uspjeh i druženje s ponajboljim producentima.

  Nije joj bilo dosta da s njenim prvim albumom i preprisutnim singlom “Hollaback Girl” pobere lovu, već su sa svih strana pale ideje o još jednom brzopletom izdanju. No dobro, cijeli cjelcati album s dvije nove pjesme staviti na jedan koncert pokazalo je da njezina snaga nisu samo singlovi i spotovi.

  Ovdje je pokazala da iza sebe ima odličan bend, ljude sposobne odraditi ulogu svih kompjutorskih brijica iz studija i ljude koji zajedno s njom cijeloj sceni daju neki cirkuski megalomanski ugođaj. Uspješnice na njenim koncertima očito su hitovi “What You Waiting For” (na kojoj se malo muči s onim divljim pjevanjem) i iritantna “Rich Girl“, te trenuci kad break danceri zabavljaju publiku dok se ona sedam puta presvlači (nije karikiranje).

  Stvari se malo smiruju i usporavaju na “The Real Thing” i simpatičnoj ali neprimjerenoj “Cool”, ali se vidi da joj neke stvari kaskaju sa sposobnošću da iznesu potrebni spektakl kroz cijelih sat i pol. Cijelo vrijeme se miješaju stilovi i njezina raspoloženja, pa se u trenutke čovjek osjeća malo kaotično i izbombardirano tom njenom kvazi-Madonna pojavom.

  Muziku podržava

  Ipak, nekako najbolje su zvučale “Danger Zone” i “Luxurious” na kojoj je u prvi plan iskočila genijalna basistica i sa sviranjem, ali i s odličnim pjevanjem.

  Dvije nove pjesme, dakle jedino odstupanje od cijelog debi albuma, su “Wind It Up” i “Orange County Girl” koje je napisala s velikim Pharell Williamsom, i time pokazuje da joj smjer u glazbi ostaje isti i moderan.

  Dodatne stvari na DVD-u su jako nepotrebne, ali i nekako uvijek dobrodošle, jer napuniti DVD do vrha ništa vas ne košta. Biografije benda i plesača, dokumentarac o organizaciji turneje i fotografije s albuma i koncerta nisu zbilja ništa posebno i sumnjam da će se to često uključivati po playerima diljem svijeta.

  Gwen je pokazala da je prerasla No Doubt (pogotovo činjenicom da nije u set listu umetnula niti jednu njihovu pjesmicu, pa čak ni hitove) i stvorila taj neki svoj stil. Meni često ima jako iritantan nastup i nekako se te nove zvjezdice teško odmaknu od tog ’80 stila u kojem će ih do svoje smrti jesti velika kraljica – Madonna.

  Ovdje je sve napravljeno spektakularno, odličnim zvukom i osvjetljenjem, ali još treba puno žganaca jesti da se napravi onakva turneja i štimung dostojan najvećih zvijezda koje su zaslužile snimiti live DVD.

  Ali Gwen, ako je baš bilo potrebno požuriti i u predvečerje svog drugog albuma karijere još nešto izdati, samo daj. Boli te briga!

  Muziku podržava